Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Krótkoterminowe obciążenie mojego ubezpieczenia na życie

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie! Miałem szczęście i znalazłem nowe mieszkanie na 01.01. Wszystko jest w porządku i pasuje idealnie, jedynym problemem jest to, że muszę wpłacić kaucję w wysokości prawie 2000 euro za to mieszkanie. Oczywiście nie mam tak po prostu tych pieniędzy. Jednakże mam polisę na życie, i pomyślałem, że mogę ją zastawić. Czy można to zrobić? Tylko nie jestem pewny, jakie mogą być tego konsekwencje i jakie mogą być ogólne skutki na mój kontrakt. Czy ktoś miał już doświadczenie z tym? Pozdrowienia Potti79

Napisany przez ADMCI4
Ja, zrobiłem to wiele lat temu. Zasadniczo działa to jak kredyt, musisz koniecznie zwrócić pieniądze, jeśli umowa ma być kontynuowana na tych samych warunkach.

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie! Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Co można zostawić jeszcze jako kaucję? Pozdrowienia Potti79

Napisany przez hs-makler
Cześć, Możesz również zabezpieczyć ubezpieczenie na życie jako kaucję. Z poważaniem Heiko Schmidt ________________ HS Makler http://www.hs-makler.de ________________

Napisany przez Mike Spezi
Bez względu na odpowiednią wartość wypłaty zawsze możesz zabezpieczyć swoje ubezpieczenie na życie. pożyczka polisy zazwyczaj może wynosić do około 70% obecnej wartości wykupu. Oprocentowanie wynosi około 5-7%, w zależności od dostawcy. Przy 7% i 2000 euro musiałbyś płacić dodatkowe 11,66 euro odsetek miesięcznie, obok dotychczasowej składki. Teoretycznie nie jest obowiązkowe spłacanie pożyczonego kapitału, ale jest rozsądnym posunięciem. W przeciwnym razie będziesz płacić odsetki do końca ubezpieczenia. Zaliczka byłaby potem odliczana od wypłaty. Czy rozmawiałeś już z swoim bankiem? Możliwe jest również zabezpieczenie bankowe na kaucję. Całe to rozwiązanie rocznie nie kosztuje więcej niż odsetki od własnych pieniędzy. Pozdrawiam mike

Napisany przez PI112
Cześć, Wypowiedzi Mikea są absolutnie właściwe. Wybrałbym następującą drogę: - najpierw wypłacić kaucję jako pożyczkę ubezpieczeniową; - zainwestować samemu i zastawić na najemcę (kosztuje to około 10€ w zależności od banku), ale otrzymasz odsetki; - wziąć kaucję z poprzedniego mieszkania (przypuszczam, że coś tam jeszcze zostało, bo piszesz o nowym mieszkaniu) i ewentualnie własne pieniądze na spłatę pożyczki ubezpieczeniowej. W ten sposób minimalizujesz swoje koszty odsetkowe i szybko uporządkujesz całą sprawę. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata