Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Problemy w ubezpieczeniu zdrowotnym z powodu przerwania leczenia

Napisany przez ADMCI4
Zastanawiam się powoli, czy ubezpieczyciel zdrowotny ma na względzie tylko swoje własne pieniądze czy też pacjentów. Mój ortopeda zalecił mi leczenie akupunkturą, które zostało pokryte przez ubezpieczenie. Niestety, nie tolerowałam go w ogóle i przerwałam leczenie. Teraz ubezpieczyciel nie chce mi już pokryć koniecznej fizjoterapii, ponieważ nie dokończyłam akupunktury. Czy to jest zgodne z prawem, czy mogę złożyć sprzeciw? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam KonEck

Napisany przez Mike Spezi
KonEck pisze: Zastanawiam się powoli, czy ubezpieczyciel zdrowotny patrzy tylko na swoje pieniądze, czy też na pacjenta. Mój ortopeda zaproponował mi leczenie akupunkturą, które zostało pokryte przez ubezpieczyciela. Niestety, nie tolerowałem go w ogóle i przerwałem. Teraz ubezpieczyciel nie chce mi już opłacić koniecznej fizjoterapii, ponieważ nie dokończyłem akupunktury. Czy to jest zgodne z prawem, czy mogę podjąć działania w tej sprawie? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrowienia KonEck
Cześć KonEck, Nie jestem w stanie ocenić, czy jest to zgodne z prawem. NFZ czy prywatne ? Myślę, że to NFZ. Pewnie gdzieś w mikroskopijnych drobiazgach katalogu świadczeń NFZ jest napisane, że należy postępować w ten sposób. W rzeczywistości powinno to być nazywane katalogiem usunięć, a nie katalogiem świadczeń!!! Zaleciłbym Tobie, aby najpierw skargę na tę decyzję złożyć pisemnie. Może przyniesie to pozytywną reakcję. Większość osób się nie broni i wszystko przyjmuje milcząco. To są najlepsi klienci! Więc spróbuj swojego szczęścia. Pozdrawiam Mike

Napisany przez ADMCI4
GKV! Na wszystkich napiszę skargę! Pozdrowienia, KonEck

Napisany przez ADMCI4
Akupunktura w wielu przypadkach nie jest refundowana przez publiczne ubezpieczenie zdrowotne (GKV). Ale w połowie procesu ubezpieczyciel nie może zmienić zdania...

Napisany przez ADMCI4
Moje ubezpieczenie zdrowotne pokrywa maksymalnie 10 zabiegów rocznie. Pozdrowienia Gunther

Napisany przez ADMCI4
Reza pisze: Akupunktura w wielu przypadkach nie jest finansowana przez publiczne ubezpieczenie zdrowotne (GKV). Ale w połowie drogi ubezpieczyciel nie może zmienić swojego zdania...
Moje ubezpieczenie zdrowotne pokryło połowę kosztów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata