Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Możliwości wypowiedzenia drogiego ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków

Napisany przez ADMCI4
Potrzebuję pomocy od miłych użytkowników forum! My (41; 44 i trójka dzieci) kilka lat temu daliśmy się namówić na bardzo drogą polisę ubezpieczenia na wypadek (Hamburg-Mannheimer). Kilka prób zrezygnowania z ubezpieczenia nie powiodło się, ponieważ jak się wydaje, zaktualizowaliśmy je dwa lata temu (?) i od tego czasu obowiązuje przez kolejne dziesięć lat. Naprawdę nie jesteśmy w stanie sobie na nią pozwolić i pilnie szukamy sposobu, jak możemy ją jednak anulować. Kto zna legalne triki??? Pozdrowienia PaHu

Re: Możliwości wypowiedzenia drogiego ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków

Napisany przez PI112
Cześć, PaHu, jeśli byłem tobą, poprosiłbym o pokazanie mojego podpisu pod przedłużeniem o 10 lat. Jeśli istnieje, może być trochę trudniej. Jednak umowy mogą być zawierane od x lat maksymalnie na 5 lat, a od prawie 2 lat tylko na 3 lata. Dla ciebie oznacza to następujące: po trzech latach trwania umowy masz prawo do wypowiedzenia, proszę zwrócić uwagę na termin wypowiedzenia wynoszący 3 miesiące przed końcem roku ubezpieczeniowego. Po podwyżce składki oraz zapłaconej szkodzie masz prawo do jednomiesięcznego okresu specjalnego wypowiedzenia. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
To trudne. Byłem w podobnej sytuacji i wszystko, co było możliwe, to przerwa w ubezpieczeniu na rok. Ale potem musiałem ponownie podjąć ubezpieczenie. I w tym czasie nawet nie masz ochrony ubezpieczeniowej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata