Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jak płacić w USA WHEN dolarach)??

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Zamówiłem coś w USA. Teraz chodzi o płatność. Niestety nie mogę płacić za pomocą Swift i Bic. Odbiorca podał mi swój adres i chce czek w dolarach. Niestety tego rodzaju przelewy w dolarach są bardzo drogie. Jak mogę przeprowadzić płatność do USA z możliwie niskimi opłatami? Do zapłaty mam 356 USD. Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Sailer Tim

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Swift i Bic są odpowiednie tylko do przelewów euro, a nie do obcych walut. Najlepiej jest oczywiście płacić kartą kredytową, ponieważ średnio ponosisz opłatę za przeliczenie w wysokości od 1-2,5%, co jest dość realistyczne. Inną opcją jest zwykły przelew zagraniczny bez Swift i BIC, który jest również dość kosztowny, ale zdecydowanie tańszy niż wystawianie czeków w dolarach.

Napisany przez danielquest
Tutaj mam dla ciebie pewną rekomendację. To jest tania karta Mastercard od VoiceCash. Specjalizują się w międzynarodowych przelewach. Zobacz może to jest coś dla ciebie?! https://blauworld.voicecash.de/default.aspx Pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio
To jest nonsens... on musi podpisać umowę na 12 miesięcy... gdzie musi płacić każdego miesiąca 99 centów... PLUS jednorazowo 19,95 euro PLUS 2% od kwoty, którą przesyła? Bardzo nierealistyczne Pozdrowienia escorpio

Napisany przez ADMCI4
www.paypal.com sprawdziło się u mnie w takich sytuacjach. Czeków bym nigdy nie wysyłał, zbyt niebezpieczne.

Napisany przez theo85
Najbardziej opłacalnym sposobem jest właściwie Paypal, ponieważ jest darmowy dla nadawcy, a opłatę w wysokości 3% pokrywa odbiorca, ale należy również zwracać uwagę na wiarygodność sprzedawcy. Nie zaleca się podawania danych karty kredytowej za granicę.

Napisany przez Anja75
Znam stronę internetową, za pomocą której można przesłać pieniądze za granicę. Ostatnio poleciłem ją mojej siostrzenicy, a ona użyła jej do przesłania pieniędzy do USA, ponieważ zamówiła tam komputer i pieniądze dotarły bardzo szybko. Dodatkowo nie musiała płacić żadnych opłat. Przelewy międzynarodowe do Stanów Zjednoczonych | Xendpay

Napisany przez Manni-Bode
To takie proste. W dniu płatności obowiązuje kurs wymiany. Musisz więc kupić dolary po tym kursie, aby zapłacić za towar. Jeśli chcesz się upewnić, udaj się do banku, oni chętnie pomogą ci w takiej transakcji.

Napisany przez 2Bolitho

Całkiem proste. W dniu płatności obowiązuje kurs wymiany walut. Musisz więc kupić dolary po tym kursie, aby zapłacić za towary. Jeśli chcesz się upewnić, udaj się do banku, chętnie pomogą ci w takiej transakcji.

i gdzie wchodzi w grę czek?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata