Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Co potrzebuje ubezpieczenie podczas wyrejestrowania samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

Mam krótkie pytanie:

W przyszłym tygodniu zamierzam odłożyć swój samochód. Nowy samochód otrzymam dopiero za
3 miesiące. Jakie dokumenty/dane potrzebuje ubezpieczyciel do zakończenia
ubezpieczenia samochodu?

Dzięki, pozdrawiam
Carl

Napisany przez Dasdi1970

Cześć,

Mam krótkie pytanie:

W przyszłym tygodniu zamierzam zrezygnować z mojego samochodu. Nowy samochód dostanę dopiero za 3 miesiące. Jakie dokumenty / dane potrzebuje ubezpieczyciel, aby zakończyć ubezpieczenie samochodu?

Dzięki, pozdrowienia
Carl

Cześć!

Ubezpieczyciel zostanie poinformowany automatycznie o rezygnacji przez urząd komunikacji drogowej, więc nie musisz się tym martwić.

Jeśli masz jeszcze jakieś środki na koncie ubezpieczeniowym i chcesz je wypłacić, musisz poinformować o tym wyraźnie swoje towarzystwo ubezpieczeniowe. Pieniądze zazwyczaj są zatrzymywane pod pretekstem: Zobaczymy, może wkrótce zgłosi nowy samochód.

Mam nadzieję, że to ci pomoże!

Napisany przez PI112
Cześć,

Przede wszystkim zgadzam się z Dasdi. Jednakże czasami procedura odstawania trwa dość długo ze strony urzędów. Dlatego radzę skontaktować się z osobą odpowiedzialną za to w celu poinformowania o rezygnacji. Zazwyczaj wystarczy krótka rozmowa telefoniczna. Umowa zostanie anulowana, a saldo wypłacone.

Pozdrawiam, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata