Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Bardzo zróżnicowane terminy wypłat wynagrodzeń.

Napisany przez ADMCI4
Od kiedy pracuję (mam 32 lata, jestem instalatorem) w nowej firmie, czuję się trochę zagubiony. Zgodziliśmy się, że wypłata będzie miała miejsce w ostatnim tygodniu miesiąca, ale mój szef traktuje to bardzo elastycznie. Raz przychodzi już w połowie miesiąca, a innym razem dopiero na początku nowego miesiąca. Trudno mi się czemuś ustawić. Kiedy zapytałem go o to, odpowiedział tylko, abym był zadowolony, że w ogóle dostaję pieniądze. Czy muszę się na to godzić, czy mogę domagać się konkretnej daty wypłaty?

Napisany przez ADMCI4
Logo, możesz na tym nalegać. W twojej umowie powinno być zapisane, kiedy wypłacane jest twoje wynagrodzenie i szef musi się tego ściśle trzymać. W razie potrzeby możliwe jest przesunięcie terminu o jeden lub dwa dni, na przykład z powodu świąt.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Launebar. W mojej umowie nie ma nic na temat terminowych wypłat wynagrodzenia ani innych podobnych spraw. Poczekam jeszcze do stycznia 2010 roku. Jeśli sytuacja się nie poprawi, będę upierać się przy terminowych wypłatach! Trzeba być także ostrożnym. Ryzykujemy przecież utratę pracy... Szybko można znaleźć się na ulicy... Pozdrowienia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata