Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Znaczenie znaku Maestro na karcie Payback.

Napisany przez ADMCI4
Już od dłuższego czasu mam kartę Payback. Około trzy tygodnie temu dostałem nową, która wygląda prawie jak prawdziwa karta debetowa. Posiada również znak Maestro. Chciałbym teraz bardzo dowiedzieć się, czy mogę płacić tą kartą. Niestety wyrzuciłem list przewodni, dlatego nie mam już na ten temat żadnych informacji. Czy mogę używać tej karty jak zwykłej karty debetowej i płacić nią w każdym sklepie? Co się wtedy stanie, czy kwota zostanie później obciążona mojemu kontu bieżącemu? Będę wdzięczny za bliższe informacje. Pozdrowienia Pont-Croix

Napisany przez 2Escorpio
Cześć Pont-Croix, już trochę się dowiedziałem o Maestro od Payback. Aby móc z nią płacić, musisz odesłać do Payback lub ich partnera bankowego WestLB załączony wniosek. Wymagane są w nim dane kontaktowe, numer konta, zgoda na sprawdzenie w bazie Schufa itp. Gdy odeslesz wniosek do Payback, dostaniesz kilka dni później numer PIN... dopiero wtedy będziesz mógł płacić kartą w sklepach, gdzie akceptowane jest MAESTRO. Maestro NIE jest kartą EC... Maestro to wersja debetowa karty Mastercard, która jest oferowana jako usługa na niemal wszystkich niemieckich kartach EC, aby można było płacić za granicą tam, gdzie nie ma usługi EC / Elektronik Cash. Oznacza to, że działa TYLKO w sklepach akceptujących Maestro...

Napisany przez ADMCI4
Przynajmniej możesz płacić w sklepie, w którym otrzymujesz punkty Payback. Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronie internetowej Payback.

Napisany przez 2Escorpio
Maurice pisze: Przynajmniej możesz płacić w sklepie, w którym otrzymujesz punkty Payback. Więcej informacji na pewno uzyskasz na stronie internetowej Payback.
Nie, to zostało zmienione od około 3 tygodni... Model płatności tylko w sklepach partnerskich Payback został zastąpiony kartą Maestro.

Napisany przez ADMCI4
Pomysł Payback Maestro polega na tym, że możesz nimi płacić nawet w sklepach, które nie honorują programu Payback. W Niemczech połączenie kart EC/Maestro jest bardzo powszechne, przy czym w Niemczech nasze karty działają wyłącznie w systemie EC. Czyste karty Maestro są używane głównie przez zagranicznych odwiedzających, a także korzystanie z Maestro jest dla sprzedawców związane z wyższymi kosztami transakcji. Pierwsze doświadczenia wskazują na około 85% współczynnik sukcesu. Oznacza to, że osoby przyjmujące karty EC, w 85% przypadków przyjmują także Maestro. To oznacza, że nie można nimi płacić wszędzie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata