Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Drugi rachunek w Szwajcarii

Napisany przez chatte
Cześć, mam pytanie - mam tutaj od kilku lat konto (w Sparkasse), ale nie mogę uzyskać debetu z powodu wpisu do schufy. Chciałem otworzyć drugie konto, które miałbym używać tylko do wpłat, trochę jak konto oszczędnościowe, i teraz myślałem, że zrobię to od razu w szwajcarskim banku - czy tam też możliwe jest posiadanie konta z debetem pomimo wpisu do schufy? Byłoby to jakby jeden strzał dwie muchy.. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy to jest możliwe i na co zwrócić uwagę? Dziękuję i pozdrowienia, chatte

Re: Drugi rachunek w Szwajcarii

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, Szwajcaria nie jest podłączona do Schufy, dlatego nie będziesz mieć problemów z otwarciem konta pomimo wpisu do Schufy. Jednakże nie będzie możliwa weryfikacja twojej zdolności kredytowej, więc na pewno przez pewien czas nie otrzymasz pełnej karty kredytowej ani debetu. Oczywiście wszystko jest kwestią negocjacji i zależy od kwoty, którą chcesz tam zdeponować. Ale jako normalny użytkownik na początku będzie to raczej niemożliwe. PS.: Nie zadłużaj się w Szwajcarii, ponieważ może to szybko skutkować europejskim nakazem aresztowania jako nieszwajcarski.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata