Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Ogólna bezpieczeństwo kart kredytowych za granicą.

Napisany przez ADMCI4
Jestem naprawdę bardzo zaniepokojony ostatnimi katastrofami związanymi z kartami kredytowymi za granicą. Chociaż nie byłem w Hiszpanii, to podróżuję co najmniej dwa razy w roku do krajów europejskich i tam też często używam swojej karty kredytowej. To, co wydarzyło się w Hiszpanii, w zasadzie może również wystąpić w innych krajach, w tym także w samych Niemczech. Moja karta kredytowa nie została jeszcze wymieniona. Czy mogę mimo to być pewny, że z moją kartą nie była i nie będzie dokonywana żadna nadużycie? Czy mogę dobrowolnie ubiegać się o nową kartę? Elmo

Napisany przez 2Escorpio
Cześć Elmo, jeśli Twoja karta kredytowa nie jest objęta akcją wymiany, może to oznaczać, że należysz do banku, który tego nie robi, albo nie jesteś jednym z dotkniętych klientów, co jest łatwo udowodnione. Oczywiście posiadanie karty kredytowej zawsze niesie pewne ryzyko... już samo to, że numer karty wraz z datą ważności jest widoczny na paragonie od handlowca. Możesz teraz zacząć panikować i anulować kartę albo nigdy więcej jej nie używać. Ale co ci to da? Raczej ograniczenia. Co więcej, krach taki jak ten może wystąpić wszędzie i w każdym innym kraju... ale jeśli będziesz się tym kierować, to nawet na bankomacie nie będziesz mógł wypłacić pieniędzy kartą debetową, a wszystko będziesz musiał załatwiać tylko gotówką i bez bankowości internetowej. Nawet wtedy nie będziesz całkowicie bezpieczny. Więc zależy teraz od ciebie, karty kredytowe i debetowe z pewnością nie są bezpieczne... ale podobnie jest z innymi rzeczami w życiu... ktoś może ci ukraść samochód albo włamać się do mieszkania gdy cię nie ma. Pozdrawiam, Escorpio

Napisany przez ADMCI4
Jeśli nie byłeś w Hiszpanii, jesteś na pewno bezpieczny przed obecną katastrofą. Ale to prawda, ogólnie rzecz biorąc, zawsze może się zdarzyć coś takiego, ale nawet nowa karta kredytowa nie ochroni cię przed tym.

Napisany przez 2Escorpio
Nie musisz być w Hiszpanii... wystarczy po prostu zapłacić u sprzedawcy, który rozlicza się z Hiszpanami.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata