Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Rozpoczęcie stosunku pracy bez ważnej umowy o pracę?

Napisany przez ADMCI4
Tja, co ludzie teraz nie robią? Moja dziewczyna jest fryzjerką i pracuje już od około trzech tygodni w renomowanym salonie fryzjerskim, nie widząc dotąd ani jednego widoku umowy o pracę. Wszystko zostało ustalone ustnie, od godzin pracy po wynagrodzenie. Umowa byłaby tylko formalnością, którą jeszcze otrzyma. Od samego początku wydawało mi się to podejrzane, ale moja dziewczyna powiedziała, że przy dobrej reputacji salonu wszystko pewnie zostanie załatwione zgodnie z przepisami. Jak najlepiej teraz postąpić w tej sytuacji? Z góry dziękuję za odpowiedź. Eichelhäher

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, jeśli pracownik pojawia się na miejscu pracy z wiedzą i zgodą pracodawcy, wykonuje tam swoją pracę prawidłowo, to uważa się go za zatrudnionego. Forma pisemna umowy służy jedynie do obowiązku potwierdzenia obu stron, nadal dopuszczalne i możliwe jest zawieranie umów o pracę również ustnie.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Eichelhäher. Choć zatrudnienie ma ważność również na podstawie umowy ustnej, twa dziewczyna powinna upierać się przy zawarciu umowy pisemnej, aby mieć pewność co do kwestii wynagrodzenia i godzin pracy. Pozdrowienia J. Hohmann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata