Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Aktualne informacje na temat stanu udziałów w funduszach Deka

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy czytelnicy, chciałbym rozszerzyć moją wiedzę tutaj. Moja emerytura Riester opiera się na tzw. udziałach funduszy Deka. Chociaż raz w roku otrzymuję aktualne informacje na temat emerytury Riester, nie informuje się mnie o tym, jak rozwija się fundusz, w który inwestowane są moje pieniądze. Ponieważ chętnie chciałbym samemu się zorientować, byłoby miło dowiedzieć się, jak uzyskać aktualne informacje o tych udziałach w funduszach. Pozdrowienia, Silenceisgolden

Re: Aktualne informacje na temat stanu udziałów w funduszach Deka

Napisany przez Mike Spezi
Silenceisgolden pisze: Witajcie drodzy czytelnicy, chciałbym poszerzyć swoją wiedzę tutaj. Moja emerytura Riester opiera się na udziałach w funduszach Deka. Chociaż co roku otrzymuję aktualny stan emerytury Riester, to nie zostaje mi powiedziane, w jaki sposób rozwija się fundusz, w który mój pieniądz jest inwestowany. Chciałbym się jednak dowiedzieć, jak mogę uzyskać aktualne informacje na temat tych udziałów w funduszach. Pozdrawiam, Silenceisgolden
Witaj, Najlepiej udaj się bezpośrednio do swojego banku/ instytutu, w którym dokonałeś/aś zakupu i zadaj konkretne pytania dotyczące rozwoju Funduszu DEKA. Odejmij przyznany dodatek i oblicz do tej pory wpłacone składki. Następnie porównaj tę sumę ze swoim oświadczeniem wartości. Nastąpi zawód. Towarzystwa Funduszy: Większość funduszy Deka zawodzi - Fundusze & Więcej - Finanse - Inwestor - FAZ.NET Pozdrawiam Mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata