Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Pomoc prawna w przypadku domniemanego ucieczki z miejsca zdarzenia???

Napisany przez ADMCI4
Załóżmy taki scenariusz: Po południu nagle pojawia się policja przed moimi drzwiami i pyta, czy mam biały samochód. Gdy odpowiadam twierdząco, pytają mnie, czy w określonym czasie przebywałem tym samochodem w określonym miejscu. Na moje pytanie, dlaczego chcą to wiedzieć, informują mnie, że ktoś zgłosił mnie za ucieczkę z miejsca wypadku, twierdząc, że mój pojazd miał kontakt z jego i spowodował szkody. Ja osobiście niczego nie zauważyłem i nie czuję się winny. Udzielam więc szczegółowego wyjaśnienia policji. Niemniej jednak sprawa jest kontynuowana przez wydział śledczy. Czy w tej sytuacji miałbym szansę na reprezentację prawną przez ubezpieczenie ochrony prawnej? Niestety nie mam takiego ubezpieczenia, ale bardzo mnie to interesuje!!! Pozdrowienia Carkiller

Napisany przez Mike Spezi
Cześć Carkiller, najpierw powinieneś sam sprawdzić, czy opisana sytuacja jest prawdziwa. Na pewno nikt nie sugeruje, że działałeś z zamiarem i uciekłeś z miejsca wypadku. Ale niestety niewiedza nie uchroni cię przed karą. Stare powiedzenie, ale niestety prawdziwe. Dlatego lepiej jest mieć tutaj wgląd niż dążyć do konfliktu. W końcu istnieje możliwość, że uwierzy się, że nie zauważyłeś szkody. Oczywiście, poprzez zawarcie ubezpieczenia ochrony prawnej lub nawet tylko ubezpieczenia prawno-samochodowego, możesz uniknąć obciążeń finansowych związanych z kosztami procesu i adwokackimi, lub obronić się przed nieuzasadnionymi oskarżeniami skierowanymi przeciwko tobie. Po prostu masz większe poczucie bezpieczeństwa. Czasem wystarcza samo zagrożenie środkami prawny, aby uspokoić spór. Jednakże ubezpieczenie nie uchroni cię przed obciążeniem finansowym w przypadku wyroków / orzeczeń kar. Kara pieniężna za ucieczkę z miejsca wypadku jest często bardzo dotkliwa! Kilka tysięcy euro i utrata prawa jazdy na kilka miesięcy są całkiem powszechne. Niestety nie jest możliwe zawarcie ubezpieczenia wstecznego! Obowiązują standardowe okresy oczekiwania, zazwyczaj 1/4 roku od daty początkowej. Ale nawet wtedy, ubezpieczenie obejmuje tylko szkody, które wystąpią w przyszłości i nie są w żadnym kauzalnym związku z wcześniejszymi incydentami. pozdrowienia Mike

Napisany przez ADMCI4
Cześć Mike Spezi, niezależnie od tego, czy moje ubezpieczenie prawne mnie wspiera, czy nie, w przyszłym tygodniu wynajmę własnego adwokata, który zajmie się tą sprawą. Dziękuję jeszcze raz za Twoją miłą i szczegółową wiadomość. Jeśli pojawi się coś nowego, ponownie się odezwę na forum. Miłego weekendu Carkiller

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata