Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Herbalife WHEN HLF)

Napisany przez beta
Co sądzicie o tym interesie ? Herbalife to globalna firma marketingu sieciowego oferująca szeroki wybór produktów do zarządzania wagą opartych na nauce, suplementów diety i produktów do pielęgnacji osobistej, mających wspierać zarządzanie wagą i zdrowy styl życia. Źle powiedziane o grubych Amerykanach....przepraszam. Chciałem kupić około 3 lata temu. Jednak jakoś straciłem Herbalife z oczu.... Tutaj jest jeszcze strona dla Szwajcarii: https://www.herbalifeww.com/ch/ https://ir.herbalife.com/stock.cfm :?: :?: Pozdrowienia

Napisany przez beta
Herbalife zwraca na siebie uwagę ze względu na swoje niekonwencjonalne metody dystrybucji.... Wątpliwe (sektowe) zgromadzenia, seminaria sprzedażowe dla konsumentów, klienci są kuszeni dodatkowymi możliwościami zarobku, itp. Zawsze na granicy legalności.... ale wydaje się, że działa to. Wszystko OK, członek DSA. https://www.herbalife.com/hl/templates/templatepreportal/herbalife/company/dsa.js p Otyłość to TEMAT numer jeden w USA, .... rosnąca tendencja do otyłości (oraz coraz więcej dzieci w Europie). Herbalife próbuje pozbyć się swojego sektowego wizerunku, zwłaszcza poprzez zwiększone sponsorowanie wydarzeń sportowych 8) 8) 8)

Napisany przez beta
(link nie działa, trzeba dodać literę p) :evil:

Napisany przez kandinski
Cześć Beta Moim zdaniem...? Amerykanie (i być może niedługo również my) mają kilka prac; dodatkowy dochód z innego systemu (network) jest mile widziany... Ponadto: jeśli wielu się w to angażuje i kupuje produkty, mogą oni poszerzyć ofertę o cokolwiek i mieć potencjalnych nabywców... patrz Amway... -> Herbalife rośnie, ale prawdopodobnie nie eksplozyjnie

Napisany przez speedskater
kandinski pisze: Ponadto: jeśli wielu weźmie udział i zakupi produkty, mogą uzupełnić paletę czymś i zdobyć potencjalnych nabywców... patrz Amway...
No cóż, gdyby nie słowo gdy, mój ojciec byłby milionerem! albo coś w ten deseń :roll: :lol:

Napisany przez beta
kandinski pisze: Cześć Beta Moim zdaniem...? Amerykanie (i być może wkrótce my również) mają kilka miejsc pracy; dochód z innego systemu (Network) byłby mile widziany... Ponadto: jeśli wielu z nich weźmie udział i kupi produkty, mogliby uzupełnić asortyment czymś i mieć potencjalnych nabywców... patrz Amway... -> Herbalife rośnie, ale prawdopodobnie nie wybuchowo
Cześć kandinski W sumie zgadzam się z Tobą, ....ale jak już mówisz: nie wybuchowo. Dla mnie to po prostu za wolne. Dzisiaj wyszedłem z zaledwie 4% zyskiem. Ale jakoś jestem wierny żywnościom: Kupiłem Frozen Food Express FFEX W zasadzie to spółka transportowa, dostawca, specjalizująca się w transporcie chłodniczym, przestrzegająca ciągłości chłodzenia. W tej chwili mają problemy finansowe...dziwne praktyki księgowe, CFO zrezygnował, według mojego zrozumienia. P/E wynosi około 14, cena ropy może nieco skomplikować sprawy.... W każdym razie jest tu krótkoterminowa możliwość większych zmian (w górę lub w dół) niż u Herbalife... Pozdrawiam

Napisany przez beta
Miałeś szczęście.....obecnie -13%: Firma Herbalife Ltd. (HLF) zgłosiła zysk netto za czwarty kwartał w wysokości 30 milionów dolarów, czyli 41 centów na akcję, w porównaniu z ubiegłoroczną stratą netto w wysokości 37,4 miliona dolarów, czyli 68 centów na akcję. Przychody wyniosły 409 milionów dolarów w porównaniu z 341,6 miliona dolarów. Herbalife spodziewa się wzrostu sprzedaży w pierwszym kwartale o 16% do 18% oraz zysku na akcję w wysokości 37 centów do 41 centów. W 2006 roku Herbalife oczekuje wzrostu sprzedaży w wysokości 14% do 18% oraz zysku na akcję w wysokości od 1,80 do 1,85 dolarów. Mam nadzieję, że dzisiejszy mecz hokejowy będzie nieco mniej stresujący 8)

Napisany przez beta
HLF mam na liście obserwowanych już od dłuższego czasu. Dziś spadł o ponad 20%...... kupiłem część za 30$. -------------------------------------------------------------------- Akcje Herbalife gwałtownie spadły ze względu na obniżone prognozy na 2007 rok 11:00a ET 5 stycznia 2007 (Reuters) NOWY JORK, 5 stycznia (Reuters) - Akcje producenta suplementów diety Herbalife Ltd. spadły o ponad 20 procent w piątek, dzień po tym, jak firma obniżyła swoją prognozę sprzedaży na 2007 rok ze względu na słabe wyniki w Meksyku, jednym z jej największych rynków. Herbalife oświadczyła, że teraz oczekuje wzrostu sprzedaży w przedziale od 6 do 10 procent w tym roku, w porównaniu do wcześniejszej prognozy wynoszącej od 10 do 15 procent. Rewizja została spowodowana wyraźnym spowolnieniem w Meksyku z powodu problemów z dystrybucją i infrastrukturą, napisał analityk Morgan Stanley William Pecoriello w swojej notatce badawczej. Pecoriello ma zalecenie na kupowanie akcji tej firmy. Problemy dystrybucyjne i infrastrukturalne Herbalife wynikają z silnego wzrostu sprzedaży, który potroił się w ciągu ostatnich trzech lat - dodał Pecoriello. Chociaż zmienność w sprzedaży jest rozczarowująca, jest inherentna dla biznesów sprzedaży bezpośredniej. Meksyk odpowiada za około 20 procent sprzedaży Herbalife i był odpowiedzialny za 50 procent wzrostu firmy w ciągu ostatnich dwóch lat, zgodnie z notatką badawczą. Firma utrzymała swój cel zarobków na 2007 rok w wysokości od 2,40 do 2,47 dolara na akcję i powiedziała, że oczekuje zrównoważenia spowolnienia sprzedaży w Meksyku poprzez wzrost na innych rynkach, głównie w Stanach Zjednoczonych. Akcje Herbalife spadły o 7,02 dolara do 32,28 dolara w porannym handlu na Giełdzie Papierów Wartościowych w Nowym Jorku, po tym jak wcześniej w sesji spadły aż do 30,03 dolara. -------------------------------------------------------------------- Pozdrowienia

Napisany przez beta
Podczas gdy Apple właśnie pisze historię komputerów, ja sprzedałem swoje HLF po 32$. Niezbyt efektownie....ale cóż. Drżące ręce. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata