Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Pozostały saldo finansowania w przypadku bezrobocia.

Napisany przez ADMCI4
Okooło półtora roku temu kupiłem telewizor w dużym przedsiębiorstwie elektronicznym i również zdecydowałem się na finansowanie. Wtedy razem z umową finansową wykupiłem jedynie ubezpieczenie od niezdolności do pracy. Teraz jednak nagle straciłem pracę. Co się stanie z pozostałym długiem, jeśli nie będę już w stanie płacić miesięcznych składek?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, jeśli dobrze zrozumiałam, masz ubezpieczenie od niezdolności do pracy. Zostałeś teraz bezrobotny, ale pozostajesz nadal zdolny do pracy? Jeśli przestaniesz teraz opłacać miesięczne składki, kredyt zostanie anulowany po pewnym czasie, wysłane zostaną ponaglenia do zapłaty i monity. Następnie zostanie podjęta próba odzyskania zaległej kwoty poprzez bank, a jeśli także to zawiedzie, zostanie skierowane do windykacji i / lub zazwyczaj od razu zlecony zostanie prawnik, który podejmie starania o odzyskanie pieniędzy w pełnym zakresie możliwości, na przykład przez zajęcie konta, oszczędności, akcji, przedmiotów wartościowych, ewentualnie twojego telewizora. Jeśli nie posiadasz żadnych wartościowych przedmiotów ani pieniędzy, a twój telewizor po długim czasie również stracił na wartości... dług będzie odkładany aż zarobisz ponownie pieniądze. W tym czasie napotkasz wiele problemów, takich jak czasowe zablokowanie konta z powodu zajęcia (nawet jeśli zakończy się niepowodzeniem), wizyty w sądzie, na przykład w celu zniesienia zajęcia itp. Nawet twoje dochody z urzędu pracy (nie Hartz4) mogą być zajęte, jeśli przekroczą określone limity (to zależy od tego, czy jest się singlem, ma dzieci itp.) Tytuł dłużny jest ważny przez 30 lat i może zostać przedłużony przez prawnika / firmę windykacyjną po upływie tego czasu. Ponieważ spłaciłeś już 1,5 roku i wyraziłeś swoją gotowość do płacenia... zalecam umówienie spotkania w banku (jeśli to niemożliwe, skontaktowanie się listem poleconym lub faksem) i otwarte wyjaśnienie sprawy oraz próbę znalezienia wspólnego rozwiązania, na przykład zawieszenie rat na kilka miesięcy, obniżenie rat itp. Ponieważ banki naturalnie nie są z tego zadowolone, powinieneś być wytrwały i nalegać... ponieważ też cieszą się, gdy dostają swoje pieniądze, zamiast ich nie otrzymać. Pozdrowienia, escorpio

Napisany przez ADMCI4
Paradoggy pisze: Około półtora roku temu kupiłem telewizor w dużym przedsiębiorstwie elektronicznym i sfinansowałem go tam. Wtedy, razem z umową finansową, wykupiłem tylko ubezpieczenie od niesprawności zdolności do pracy. Teraz jednak niespodziewanie straciłem pracę. Co teraz się dzieje z pozostałym długiem, jeśli nie będę już w stanie płacić miesięcznych składek?
Bank finansujący na pewno nie daruje Ci pieniędzy. Jeśli nie wykupiłeś ubezpieczenia na ten przypadek, będziesz musiał zapłacić. Być może bank zgodzi się na niższe raty.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata