Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Dywersyfikacja z Clorox

Napisany przez 2cybercrash
Clorox (CLX) jest uważany za najnudniejszą akcję na całej prerii. W moim przekonaniu Clorox jest o wiele mniej nudny niż GE. Clorox produkuje produkty, które są potrzebne w każdym gospodarstwie domowym, a klienci zawsze do nich wracają, co przynosi spory zysk. UBS-Quotes podają wskaźnik cen do zysków wynoszący 19, natomiast nowy na Swissquote i na Yahoo-Finance jest ustanowiony na bardzo zdrowym poziomie 8 do 9. Wykres pokazuje pewien wzrost, ale wciąż są duże możliwości wzrostu, technicznie mówiąc. Zalecam jednak inwestowanie tylko połowy pozycji, ponieważ zdarzały się obniżki lub zmniejszone prognozy, co skutkowało odpowiednimi sprzedaniami. Trzymaj rozłożoną na pół rezerwę, w razie konieczności dokładkowania.

Napisany przez beta
Wygląda solidnie (krótkie spojrzenie).....Mógłby też być kandydatem do przejęcia....wcześniej czy później. Cybercrash: Czy nie pisałeś kiedyś o producentach grilla lub kosiarki? :wink: Czy nadal wiesz, jak się nazywali? Pozdrowienia

Napisany przez 2cybercrash
Dobrych wspomnień, beta. Tytuł jest nadal na mojej liście obserwowanych, czasami staje się nawet krótkim tematem rozmowy na CNBC, opinie są podzielone. Wykres był solidnie skonsolidowany, teraz jednak ponownie odzyskał poziom 40$ i szybko wzrósł do 44$. Wartość PE jest podawana na Swissquote na poziomie 18, obecnie technicznie zbliża się do oporu w okolicach 45$, być może będzie potrzebna jakaś wiadomość dla dalszego wzrostu. Teraz oto wartość, która nosi nazwę Toro Co (TTC). Nie tylko kosiarki, ale także urządzenia do odśnieżania i wszystko, co potrzebne wokół domu. Bardzo solidna i interesująca, lecz obecnie nie jestem zainwestowany.

Napisany przez beta
Tak tak.... te Clorox można znaleźć wszędzie. Produkują one środek do czyszczenia dla moich robotów do sprzątania https://irobot.com/sp.cfm?pageid=160 https://www.boersenportal.ch/forum/viewtopic.php?t=172 To wygląda obiecująco...... chyba wkrótce wyjdę z iRobot, dzisiaj +6% bez żadnych wiadomości (Czy oni spekulują na irańskich rozminowujących, czy co?). Być może zainwestuję w TTC 8) ....żeby wszystko pozostało w rodzinie :lol:

Napisany przez beta
Więc...iRobot to historia. Dzisiaj znowu bez nowości +5%. Wyszłem przy 37$. Teraz skonsumowałem te 35 darmowych transakcji z Ameritrade.com. To poszło szybciej niż myślałem. Koniec szaleństwa, teraz czas działać nieco poważniej... Prowizja wynosi 10.99$ za transakcję. W obecnej sytuacji na giełdzie czuję się jednak trochę zagubiony... Czas na badania. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata