Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy istnieje ubezpieczenie od odwołania podróży nawet bez choroby?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, chciałbym poprosić o informację. Od pewnego czasu prowadzę własną działalność i doradzam firmom w kraju i za granicą w zakresie technologii informatycznych. W ostatnim czasie zdarzyło mi się już dwa razy, że nie mogłem dotrzymać terminu za granicą, ponieważ pojawiła się ważna sprawa. W związku z tym poniosłem bardzo wysokie koszty. Interesuje mnie, czy istnieją firmy ubezpieczeniowe, które w razie anulowania podróży pomogą, nawet jeśli nie ma żadnej choroby. Z góry dziękuję za informacje, Murdock

Napisany przez hs-makler
Cześć,

istnieją również ubezpieczenia rezygnacji z podróży, które chronią przed stratami finansowymi niezależnie od stanu zdrowia.

Ważne jest zwłaszcza, z jakiego powodu podróż nie może zostać podjęta.

Warto dokładnie przeczytać warunki ubezpieczenia, ponieważ istnieją bardzo duże różnice.

Z poważaniem

Heiko Schmidt

HS Makler
www.hs-makler.de

Napisany przez Mike Spezi
Murdock pisze: Cześć, chciałbym poprosić o informację. Od pewnego czasu pracuję jako samozatrudniony i doradzam firmom zarówno krajowym, jak i zagranicznym w zakresie technologii informatycznych. W ostatnim czasie zdarzyło mi się już dwa razy, że nie mogłem być obecny na spotkaniu zagranicznym, ponieważ pojawiła się ważna sprawa. Spowodowało to wysokie koszty. Interesuje mnie, czy istnieją firmy ubezpieczeniowe, które przejmą koszty w przypadku odwołania podróży służbowej, bez konieczności wystąpienia choroby. Dziękuję za informacje, Murdock
Cześć Murdock, zwykłe ubezpieczenie od odwołania podróży, takie jakie znamy w przypadku wyjazdów wakacyjnych, moim zdaniem tutaj nie zadziała. To, czego potrzebujesz ze względu na swoją samozatrudnienie i opisane okoliczności, to ubezpieczenie od przerwy w działalności gospodarczej, które również będzie obejmować konieczność podróży służbowych oraz związane z nimi straty. Pozdrawiam Mike

Napisany przez ADMCI4
Dzięki Mike!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata