Największe Polskie forum finansowe
Jeśteśmy największym Polskim forum finansowym. Znajdziesz tu masę informacji o nieruchomościach, kredytach, giełdach czy kryptowalutach.
Czytaj więcejForum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości
Hallo Windrose,
ich würde die 20.000 [url]euro
Bei einer Anlage in Aktien sollte man sich vor der Investition Gedanken über den Verlust machen. Also, was bin ich max bereit zu verlieren? Um dieses Verlust zu begrenzen, sollte man sich Stop Loss Limits setzen. Beim Erreichen des Stop Loss Limits wird dann automatisch die Aktie verkauft. Das Problem ist nämlich, dass die Menschen nicht gern Aktien mit Verlust verkaufen. Aber manchmal kann es sinnvoller sein mit Verlust zu verkaufen, weil man dadurch vielleicht einen noch größeren Verlust vermeidet.
Wie gesagt ich würde nicht alles auf eine Karte setzen. Vielleicht eine Mischung aus Aktien, Anleihen und Festgeld. Die kannst bei Aktien aber auch die Dividendenstrategie verfolgen. Aktien mit einer hoher Dividendenrendite raussuchen, kaufen und 1 Jahr im Depot verwahren. Und anschliessend gucken, wie sich die Aktie entwickelt hat.
Gruß
Christian
"http:www.powergeldanlage.de"
Windrose pisze: Planuję zainwestować kwotę około 20 000 euro w akcje lub podobne inwestycje. Czy sensownie jest wybrać konkretną akcję, która w tej chwili rośnie, czy lepiej rozłożyć pieniądze?Cześć Windrose, ogólnie rzecz biorąc, dywersyfikacja bardziej odpowiada inwestowaniu kapitału. Postawienie wszystkiego na jedną akcję to bardziej spekulacja. Ktoś nawet kiedyś dostał za to Nagrodę Nobla, ponieważ matematycznie udowodnił tę ideę. Portfolio Selection ? Wikipedia Najważniejsze przy inwestycji w akcje nie jest osiągnięcie jak największego zysku w dobrych czasach, ale unikanie bardzo dużych strat. Sam policz, ile zostanie z Twojej inwestycji, jeśli raz zyskasz 50%, a potem stracisz 50% (lub odwrotnie). Na dodatek, jak zdefiniujesz, które przedsiębiorstwo aktualnie rośnie? Jeśli wchodzisz dopiero po tym, jak kurs akcji już znacznie wzrósł, to tylko zabezpieczysz zyski tych, którzy kupili wcześniej. Masz wystarczające informacje, żeby rozpoznać rozwój akcji przed sporym gronem inwestorów? Jeśli nie, powinieneś trzymać się z dala od pojedynczych akcji i zainwestować raczej na rynkach ogólnych. W innym przypadku staniesz się tylko ofiarą w rekinim basenie. Odpowiednim narzędziem mogą być fundusze indeksowe. Pozdrowienia, Paule
urhs pisze: Naprawdę, także w tej branży? Myślałem, że to dotyczy tylko AutoBild i podobnych... no cóż - lista ulubionych klientów musi być prawdziwa, prawda? A może na przykład fondsweb.de jest lepszym źródłem?O ile mi wiadomo, nikt nie będzie jawnie kłamał. Więc jeśli jest napisane, że to są najczęściej kupowane fundusze przez klientów, to prawdopodobnie jest prawda. Fondsweb także musi się jakoś finansować. O ile mi wiadomo, są oni całkowicie zależni od reklam. Dlatego trzeba przyjrzeć się kryteriom, według których tworzone są listy. Cytat urhs No cóż, liczby zawsze warto sprawdzić... W każdym razie zignorowałem odpowiedni komunikat DiBa odnośnie emisji funduszu Baring HongKong China i niestety pięknego rozwoju doświadczyłem tylko jako obserwator....;(( Komunikat o emisji funduszu to na razie co innego niż rekomendacja. Ale może dobrze się stać, że Baring w związku ze startowym natarciem poprosił DiBa o wsparcie .... . Nie jest powiedziane, że fundusz, który jest reklamowany, jest zły. I nawet renomowane rankingi, oceny i rekomendacje są ostatecznie tylko próbą przewidzenia przyszłości.... . Wszystko nie jest takie proste! Pozdrowienia, Paule
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]
Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]
Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]
Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata