Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Nieruchomości teraz?

Napisany przez urhs
Cześć! Kilka czasu temu otrzymałem interesującą propozycję od firmy Stadtkonzept (Berlin): polega ona na stworzeniu spółki komandytowej, zakupieniu kilku nieruchomości komercyjnych na co najmniej 10 lat, pobieraniu prawie 10% wpłaty jako czynsz i ostatecznie również zyskując na wzroście wartości (przednia sytuacja, Berlin stoi przed boomem na rynku nieruchomości, co mogłem dość dobrze zweryfikować na podstawie publicznych danych. Teraz z jakiegoś powodu nie ma wystarczającej liczby osób zainteresowanych (już) i zaproponowano nam lokal handlowy, który można obsłużyć samodzielnie. Oczywiście ryzyko jest większe, ale czynsz wynosi wtedy 12% wpłaty. To wszystko pięknie, ale jako nowicjusz chciałbym znaleźć rodzaj listy kontrolnej potencjalnych pułapek - czy ktoś miałby jakiś pomysł? Dziękuję, urhs

Napisany przez EuroPaule
Cześć Urhs, niestety nie mogę służyć Ci listą kontrolną. Ale specjalista od nieruchomości kiedyś wyjaśnił mi, jakie są trzy najważniejsze punkty przy nieruchomości: 1. Lokalizacja 2. Lokalizacja 3. Lokalizacja Wydało mi się to przekonujące i wcale nie tak skomplikowane. Głównym problemem powinno być: jak płynny jest najemca? Jeśli czynsz nie wpływa przez kilka miesięcy w roku, cała opłacalność znika. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez the_duke
Cześć Uhrs, jak już wspomniał EuroPaule, położenie jest naprawdę decydujące. Ale mam inne pytanie w tej sprawie. Dlaczego chcecie założyć spółkę komandytową? Osobiście miałbym z tym zawsze pewne trudności, ponieważ jako komandytariusz odpowiada się w pełni i można ponosić odpowiedzialność swoim osobistym majątkiem. Szczególnie jeśli bierze w tym udział kilka osób, możesz w pewnych okolicznościach ponosić odpowiedzialność za zobowiązania tych osób. Dlaczego nie założyć UG (Spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością)? Jest to tzw. 1-euro GmbH. W przypadku GmbH odpowiedzialność spółek wynosi tylko do kapitału zakładowego. Pozdrowienia Christian www.powergeldanlage.de

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata