Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy koszty leczenia jako wyjątkowe obciążenia można odliczyć od podatku w 2010 roku?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór, po otrzymaniu serie zabiegów akupunktury od mojego lekarza, moje ubezpieczenie zdrowotne nie jest już chętne do pokrycia kolejnych. Ponieważ jednak ten rodzaj terapii bardzo mi pomógł, chcę kontynuować ją i opłacić z własnej kieszeni. Ponoszę przez to bardzo duże koszty, zarówno za akupunkturę, jak i dojazd do akupunktury. Czy mogę zadeklarować te koszty w 2010 roku jako koszty uzasadnione decyzją podatkową u swojego urzędu skarbowego? Pozdrawiam, MiraBelle

Re: Czy koszty leczenia jako wyjątkowe obciążenia można odliczyć od podatku w 2010 roku?

Napisany przez ADMCI4
MiraBelle pisze: Dzień dobry, po tym, jak odebrałam serię zabiegów akupunktury od mojego lekarza, moje ubezpieczenie zdrowotne nie chce już kontynuować pokrywania kosztów. Jednakże, ponieważ ten rodzaj terapii bardzo mi pomógł, chcę kontynuować leczenie i opłacić je z własnej kieszeni. Ponoszę przez to bardzo duże koszty, zarówno na akupunkturę, jak i na dojazd do akupunktury. Czy mogę zadeklarować te koszty w 2010 roku jako wydatki ponoszone na leczenie w zeznaniu podatkowym? Pozdrowienia, MiraBelle
Koszty samego leczenia prawdopodobnie zostaną uznane przez urząd skarbowy, jeśli akupunkturzysta jest uznawanym terapeutą lub lekarzem. Koszty dojazdu zostaną zwrócone jedynie w sytuacji, gdy nie ma dostępnej bliższej alternatywy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata