Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Zastępstwo przez ubezpieczenie ochrony prawnej w sporach z urzędem skarbowym.

Napisany przez ADMCI4
Potrzebuję pilnej porady od czytelnika znającego się na prawie. W zeszłym roku (2008) opiekowałem się moją ciężko chorą matką, która mieszka w innym mieście. Podczas tegorocznej deklaracji podatkowej zgłosiłem koszty podróży do mojej matki jako wydatki ponad zwyczajowe. Jednak urząd skarbowy ich nie akceptuje, argumentując, że nie może to być typowa opieka, ponieważ moja matka mieszka zbyt daleko. Chciałbym, aby te koszty zostały uznanie, ponieważ faktycznie powstały, a podróże nie są wizytą rekreacyjną. Czy moja ochrona prawna wesprze mnie w sporze z urzędem skarbowym? Pozdrowienia, LoBi

Re: Zastępstwo przez ubezpieczenie ochrony prawnej w sporach z urzędem skarbowym.

Napisany przez Dasdi1970
LoBi pisze: Potrzebuję pilnej porady od czytelnika znającego się na prawie. W zeszłym roku (2008) opiekowałem się swoją ciężko chora matką mieszkającą w innym mieście. W tegorocznej deklaracji podatkowej wpisałem koszty podróży do matki jako nadzwyczajny ciężar. Urząd skarbowy ich jednak nie akceptuje, argumentując, że nie można mówić o regularnej opiece, ponieważ moja matka mieszka zbyt daleko. Chciałbym, aby te koszty zostały uznane, ponieważ faktycznie powstały, a podróże nie są zwykłymi wizytami. Czy ubezpieczenie prawne mnie wesprze w sporze z urzędem skarbowym? Pozdrowienia, LoBi
Cześć! Zazwyczaj ubezpieczenie prawne w prawie podatkowym obowiązuje dopiero od instancji sądowej (w niektórych umowach nawet wcześniej). To oznacza, że jeśli złożysz skargę na decyzję podatkową, która nie zostanie uznana przez urząd skarbowy, będziesz mógł skonsultować się z prawnikiem. Rozwiązanie pozasądowe byłoby wtedy wykluczone. Należy jednak wcześniej skonsultować to z ubezpieczycielem!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata