Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Obniżenie składek na ubezpieczenie autocasco.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Gdy kupowałem swoje obecne auto dobre dziesięć lat temu, było dla mnie jasne, że muszę wykupić dla niego ubezpieczenie komunikacyjne na pełną wartość. Na szczęście do tej pory nie musiałem z niego korzystać. Teraz auto jest w takim wieku, że wszyscy moi znajomi radzą mi zrezygnować z ubezpieczenia. Ja jednak chciałbym je zachować, ponieważ w razie czego nie mogę sobie szybko pozwolić na zakup nowego samochodu. Czy przypadkiem ktoś nie wie, czy mam szansę na obniżenie składki za ubezpieczenie na pełną wartość w mojej firmie ubezpieczeniowej, jeśli samochód ma więcej niż dziesięć lat? FranzFerdinand

Re: Obniżenie składek na ubezpieczenie autocasco.

Napisany przez PI112
Witaj FranzFerdinand, po zdecydowaniu, że chcesz zachować VK, co jest wyłącznie Twoją decyzją, powinieneś skontaktować się z odpowiednim pośrednikiem. Ogólnie istnieją tylko cztery możliwości zmniejszenia składki. 1. Zwiększenie udziału własnego, zazwyczaj ustalonego na 300€, im wyższa kwota, tym niższa składka. 2. Sprawdzenie zawartości, większość ubezpieczycieli oferuje kilka koncepcji. Może to być obejmowanie się ograniczeniami warsztatowymi lub miłymi dodatkami, takimi jak samochód zastępczy w przypadku winy własnej. Wszystko to ma wpływ na składkę, pozytywny lub negatywny. 3. Groźba zerwaniem umowy, ta opcja jest jednak możliwa tylko wtedy, gdy obecne ubezpieczenie otrzymało podwyżkę składki, wówczas masz prawo do jednomiesięcznego zerwania umowy. W przeciwnym razie termin zerwania umowy minął 30.11.2009 r. i argument traci na sile. 4. Zmiana ubezpieczyciela, jeśli składka w innym ubezpieczeniu jest tańsza. Co do możliwości, to samo dotyczy punktu 3. Mam nadzieję, że pomogłem. Jeśli pojawią się dodatkowe pytania, śmiało się do mnie zgłoś. Oczywiście dotyczy to również oferty porównawczej. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata