Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: konto oszczędnościowe tylko na rzadkie i określone cele WHEN szkoła)

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Obecnie odbywam aplikację nauczycielską w szkole i w ramach tego również wykonuję obowiązki wychowawcy klasy. W przyszłej wiosnie wybieram się z klasą na wycieczkę klasową i jestem odpowiedzialny za organizację tego wydarzenia. Mam również zadanie zajęcia się wpływającymi pieniędzmi na wycieczkę. Jednakże nie chcę, aby rodzice przesyłali pieniądze na moje konto bankowe. Czy mogę otworzyć konto bankowe, które będzie rzadko używane i faktycznie służyć będzie tylko celom związanym z wycieczką klasową? Czy jest to zgodne z przepisami bankowymi i co powinienem powiedzieć przy otwieraniu konta? Pozdrowienia, Maik

Re: konto oszczędnościowe tylko na rzadkie i określone cele WHEN szkoła)

Napisany przez ProperSoul
Cześć, niestety nie mogę podać dokładnych informacji, mogę tylko opowiedzieć ze swojego własnego doświadczenia szkolnego. Kiedyś na wycieczkę szkolną do Bochum, oddaliśmy pieniądze w gotówce naszemu wychowawcy, który wszystko zorganizował. Jeśli jest to zbyt niebezpieczne lub coś w tym stylu, zawsze istnieje możliwość otwarcia darmowego konta, na przykład w DKB. konto to nie będzie firmowe, ale osobiste, więc nie powinno być problemu. Więcej szczegółów na temat konta DKB można znaleźć tutaj: https://kuerzer.de/IulKSUv0c Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata