Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy prowadzenie podwójnego konta jako drugiej filii jest zalecane?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry, mam 42 lata i od ponad dwudziestu lat mam konto w Sparkasse. W ostatnim czasie nie jestem już tak zadowolony z obsługi, ale bliskość placówki Sparkasse jest po prostu wygodna. Zastanawiam się, czy otworzyć dodatkowe konto w innej banku jako drugą opcję, aby uniknąć określonych problemów z obsługą i mieć szersze możliwości działania. Kto może podzielić się swoimi doświadczeniami? Pozdrowienia, Seafly

Napisany przez ADMCI4
Seafly pisze: Dzień dobry, mam 42 lata i od ponad dwudziestu lat mam konto w banku Sparkasse. Ostatnio nie jestem zadowolony z obsługi, ale lokalizacja banku jest wygodna. Zastanawiam się, czy nie otworzyć dodatkowego konta w innym banku jako drugi filar, aby uniknąć pewnych problemów z usługami i mieć większe możliwości działania. Kto mógłby się podzielić swoimi doświadczeniami? Pozdrowienia, Seafly
Przypuszczam, że chodzi Ci o drugie konto osobiste. Może to być praktyczne, ale oznacza także podwójne opłaty za prowadzenie konta. Wolałbym poszukać banku z lepszą obsługą, który również posiada filie w pobliżu. Eddie2000

Napisany przez ADMCI4
Pracuję już nad tym od 3 lat. Moje stare konto jest w banku spółdzielczym, a nowe konto w ING-Diba, które jest całkowicie darmowe. Obecnie konto w ING-Diba stało się moim głównym kontem. konto bieżące w banku spółdzielczym używam tylko do określonych usług, takich jak wpłaty gotówki, i dlatego, że było moim głównym kontem przez ponad 20 lat, a prowadzenie online jest również darmowe. Można rozważyć założenie drugiego darmowego konta, jest ich sporo, i stopniowo je przestawiać, aby działać równolegle.

Napisany przez blazilla
Dwa konta mają sens tylko wtedy, gdy dzielisz między nimi kapitał. Przykład: zwykłe konto bieżące i na przykład konto oszczędnościowe dla twoich oszczędności. Odradzałbym posiadanie wielu kont bieżących, ponieważ ma to wpływ na ocenę kredytową w SCHUFA.

Napisany przez ADMCI4
Nie wszystkie banki współpracują z Biurem Informacji Gospodarczej. W przypadku banków spółdzielczych wydaje się nawet, że jest to nietypowe, więc nie byłbym zaskoczony, gdyby również w przypadku Sparkasse było podobnie.

Napisany przez 2Escorpio
Prawie każdy bank oszczędnościowy, z bardzo bardzo niewielkimi wyjątkami, korzysta z Biura Informacji Gospodarczej.

Napisany przez Doso
Jeszcze jeden powód, aby nie zostać klientem

Napisany przez Felixmaier
Cześć! Jeśli jesteś niezadowolony z usługi, to po prostu poszukaj innego konta. W dzisiejszych czasach można już dostać konta osobiste za darmo. Spróbuj odwiedzić Kontogiro.com - porównanie kont osobistych, gdzie zawsze znajdziesz najnowsze informacje. Zostało bardzo dobrze ocenione niedawno w Computerbild.. Powodzenia!

Napisany przez 2Escorpio
Doso pisze: Jeszcze jeden powód, dlaczego nie warto zostać klientem
Na pewno, jeśli ktoś ma złe dane w Schufa.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata