Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Zmiana opinii eksperta ds. naprawy przez ubezpieczyciela przeciwnika.

Napisany przez ADMCI4
Ok, około trzy tygodnie temu miałem mały wypadek ze swoim Peugeotem, czyli ktoś wjechał mi od tyłu na skrzyżowaniu. Szkody w moim pojeździe oszacował niezależny rzeczoznawca na około 1300 euro. Ubezpieczenie sprawcy nie zaakceptowało tej wyceny i zleciło swojemu własnemu rzeczoznawcy oszacowanie szkód. Ten stwierdził teraz, że naprawa mogłaby być tańsza, jeśli zleję naprawę auta do innego warsztatu, nie związanego z marką Peugeot. Jakość wykonania miałaby być taka sama. Czy muszę zgodzić się na to nowe oszacowanie czy mam prawo do naprawy mojego samochodu w autoryzowanym serwisie?

Napisany przez Dasdi1970
Czy muszę poddać się tej opinii czy mam prawo naprawić mój samochód w warsztacie specjalistycznym? Pierwsza sprawa: Od dwóch lat toczymy spór z firmą DEVK (jako przeciwnym ubezpieczeniem odpowiedzialności cywilnej) w związku z naszym szkodą na samochodzie. Tutaj także chodzi o różne zdania dotyczące kosztów naprawy, czasów przestoju, wiązania z warsztatem, itp. A nie chodzi tu o miliony! Możesz naprawić samochód gdzie chcesz. Mimo to możesz żądać od przeciwnego ubezpieczenia zwrotu stawki fachowego warsztatu. Można też wziąć pieniądze i nie naprawiać samochodu. Nie chcę teraz robić tego zbyt szczegółowo, bo pole jest zbyt skomplikowane. Ale: To wszystko na pewno nie obejdzie się bez prawnika! Ale nawet wtedy proces może potrwać długo - tak jak u nas.

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję serdecznie! Twoja szczegółowa odpowiedź na pewno mi pomogła!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata