Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy wypłacanie gotówki za granicą kartą kredytową jest tańsze?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim! Chcę pojechać z moją dziewczyną do Włoch na Boże Narodzenie. Gdybym teraz chciał tam wypłacić pieniądze, czy lepiej użyć karty debetowej czy kredytowej? Przyjaciel doradził mi po swoich ostatnich wakacjach, że wypłaty gotówki za granicą kartą kredytową są tańsze niż kartą debetową. Czy to prawda, że opłaty za wypłaty kartą kredytową zawsze są takie same, podczas gdy opłaty za kartę debetową mogą być bardzo różne? Pozdrowienia, JackTheRipper

Napisany przez 2Escorpio
Cześć JackTheRipper, To zależy od karty kredytowej i banku. Niektóre banki wydają karty kredytowe, dzięki którym można bezpłatnie wypłacać gotówkę na całym świecie. W przypadku innych kart kredytowych, za wypłatę pobierane jest 5% kwoty, itp. Jeśli nie masz karty kredytowej umożliwiającej darmową wypłatę gotówki, zazwyczaj korzystniej jest korzystać z karty debetowej. Jeśli chcesz dokładnie wiedzieć, musisz podać nazwę banku, w którym masz kartę debetową, oraz bank, w którym masz kartę kredytową, wraz z wersją (srebrna, złota itp.). Pozdrawiam, escorpio

Napisany przez ADMCI4
To zależy od banku, w którym się znajdujesz, niestety nie można podać ogólnego stwierdzenia. Twierdzenie, że opłaty za karty kredytowe zawsze są takie same, również nie jest prawdziwe. W Niemczech opłata pobierana przez banki za karty Visa wynosi około 1,74 euro. Jest to jednak tylko opłata, jaką bank płaci - to, ile naliczają klientowi, to już zupełnie inna sprawa. W razie wątpliwości zapytaj w swoim banku lub sprawdź w cenniku.

Napisany przez theo85
Moja rekomendacja to lepiej wziąć gotówkę. W przeciwnym razie naprawdę zależy to od banku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata