Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Jako osoba prowadząca działalność gospodarczą w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Chciałbym rozpocząć własną działalność w nowym roku i przenieść się na prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Na początku jako samozatrudniony dekarz nie będę jeszcze zarabiać tak dużo, dlatego chciałbym wiedzieć, czego mogę się spodziewać w ubezpieczeniu zdrowotnym. Na co powinienem zwrócić uwagę, czyli czego koniecznie potrzebuję i ile to będzie kosztować? Dla mnie ważne jest na przykład otrzymywanie zasiłku chorobowego, ponieważ mam rodzinę do wyżywienia. Kto ma dla mnie dobre rady? Pozdrowienia

Re: Jako osoba prowadząca działalność gospodarczą w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym.

Napisany przez Mike Spezi
Jensi37 pisze: Cześć, Chcę rozpocząć działalność w nowym roku i przejść na prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Na początku jako samozatrudniony dekarz naturalnie nie będę mieć jeszcze takiego wysokiego dochodu, dlatego chciałbym wiedzieć, co mnie czeka w ubezpieczeniu zdrowotnym. Na co muszę zwrócić uwagę, czyli czego koniecznie potrzebuję i ile to kosztuje? Na przykład dla mnie ważne jest, abym otrzymał zasiłek chorobowy, ponieważ mam rodzinę do utrzymania. Kto ma dla mnie dobre rady? Pozdrowienia
Cześć Jensi, Bez dalszych informacji o Twojej sytuacji trudno tutaj dzielić się przydatnymi wskazówkami. Jesteś żonaty, masz dzieci, ile masz lat, jaki jest Twój stan zdrowia? Wszystkie te rzeczy są istotne dla prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego. Zanim podejmiesz pochopne decyzje, najpierw skorzystaj z fachowej porady. Odwiedź kilku dostawców, porównaj oferty, itp. Prywatne ubezpieczenie zdrowotne opiera się na swojej dużej wydajności i indywidualności. To znaczy, że możesz skompletować poszczególne elementy w zależności od potrzeb lub konieczności. W tym szczególności zalicza się zasiłek chorobowy. Chętnie odpowiem na kolejne pytania https://www.debeka.de/mia/Mike_Niedermeyer Pozdrawiam mike

Napisany przez Lautrer1984
tak więc mamy u nas tzw. taryfy dla początkujących z opcją prawa wyboru, które są bardzo tanie i dzięki którym można później, w zależności od sytuacji finansowej, przejść na wyższy, bardziej wartościowy pakiet bez konieczności ponownej oceny zdrowia. na państwa miejscu po prostu poprosiłbym o niezobowiązującą ofertę i porównał. jeśli mają państwo dodatkowe pytania, to śmiało dzwońcie do mnie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata