Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Aktywne uczestnictwo na giełdzie jako osoba prywatna.

Napisany przez ADMCI4
Kochani zainteresowani Czytelnicy! Od czasu, gdy wiele lat temu pracowałem krótko na giełdzie w Düsseldorfie (nigdy więcej potem), jakoś znowu ciągnie mnie tam. Wtedy pracowałem tam dla banku oszczędnościowego. Jednak od dłuższego czasu nie pracuję już w tej branży. Chciałbym dowiedzieć się, czy prywatna osoba ma prawo dokonywać transakcji giełdowych i przebywać na giełdzie. Oczywiście, jeśli w ogóle jest to możliwe, musiałbym dokładnie się z tym zapoznać. Czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie? Pozdrawiam, MeMyself

Napisany przez Musterdepot
Cześć MeMyself, Hmm, wprost handlować dla innych, o ile wiem, nie możesz po prostu jako osoba prywatna. Potrzebujesz do tego licencji, a wtedy jesteś brokerem. Możesz jednak jako osoba prywatna kupować i sprzedawać akcje, ale tylko dla siebie, a więc potrzebujesz brokera lub banku do tego. Istnieje jednak możliwość handlowania wspólnie jako stowarzyszenie lub grupa lub coś w tym rodzaju, ale musisz również się w tym uczestniczyć, podobnie jak w przypadku wspólnej kuponowej gry w lotto, jeśli wiesz, o co mi chodzi?! Mam nadzieję, że trochę pomogłem. Pozdrawiam

Napisany przez WarrenB
Manipulacja akcjami przez Ariva.de: Portal finansowy Ariva.de manipuluje kursami akcji w obszarze niskiej wartości. Dochodzi tutaj do sytuacji, w których tzw. moderatorzy i metamoderatorzy aktywnie ingerują w dyskusje giełdowe i dotyczące akcji w taki sposób, że zdrowa dyskusja za/przeciw zostaje jednostronnie zmanipulowana, poprzez ciągłe usuwanie wpisów tej samej grupy interesów, podczas gdy wpisy grupy przeciwnej pomimo ewidentnych zamiarów manipulacyjnych pozostają na forum i są nadal podkreślane przez komentarze pracowników Ariva. Te scenariusze mają miejsce przy różnych wartościach akcji, tylko tam, gdzie Ariva może wywierać wpływ, czyli w obszarze niskich wartości akcji. Kulisy są łatwe do zgadnięcia - mafia zakładów w futbolu była wczoraj - dzisiaj giełdy i tym samym akcje znów cieszą się dobrą opinią. Na tę łódź chętnie wsiadają pewne instytucje Źródło: Hamburg - Kto ma ochotę na pogawędkę o giełdzie? | Strona 2 | wallstreet-online.de

Napisany przez EuroPaule
MeMyself pisze: W tym obszarze nie pracuję od dłuższego czasu. Chciałbym wiedzieć, czy prywatnemu mężczyźnie wolno zawierać transakcje giełdowe i przebywać na giełdzie.
Cześć, moim zdaniem Twoje zamierzenie nie powiedzie się z powodu faktu, że giełda jako geograficznie zdefiniowane miejsce praktycznie już nie istnieje. Oczywiście mówimy giełda frankfurcka itp.. Ale samo handlowanie nie odbywa się już na parkiecie, gdzie tłumy nerwowych panów machają kawałkami papieru i wykrzykują krypticzne kody. Dzisiaj wszystko toczy się elektronicznie gdzieś w nieskończonych przestrzeniach internetu. Bezpośredni dostęp do systemów handlowych, np. Deutsche Börse AG, mają mojej wiedzy tylko określeni maklerzy (lub brokerzy), którzy są odpowiedzialni za rozliczanie określonych akcji. To do nich są podłączone odpowiednie systemy handlowe. Nakłady na dopuszczenie tu prywatnego człowieka byłyby zbyt duże. Chyba że nazywasz się Buffett lub Gates. Przeszkody związane z dopuszczeniem są bardzo wysokie. Ale na pewno możesz handlować w czasie rzeczywistym na różnych giełdach przez bank lub brokera. Pytanie tylko, jak wysokie są koszty i czy się to opłaca. W żadnym wypadku nie możesz działać dla innych bez zezwolenia! Informacje na ten temat znajdziesz na pewno w Bafin. Powodzenia Paule

Napisany przez WarrenB
Sprzedaż długiej pozycji na Maxx-TV-AG i krótka na Maxx-TV-AG | Strona 128 | wallstreet-online.de

Napisany przez WarrenB
To finansowe forum udowodniło, że jest podatne na manipulacje w zamian za (nieznane) korzyści (dostępne są dowody i mogę je udostępnić). Ramię sięga nawet do obszaru wpływu innych portali i forów, ale działania podejmowane przez tamte osoby decyzyjne mogą być wciąż zmieniane przez ich przełożonych. Jednakże trzeba zauważyć, jak Ariva aktywnie próbuje ingerować w giełdowe transakcje poprzez manipulacje kursami. W tym celu dostępne są pewne tematy, należy wpisać w Google następującą frazę: Manipulacja kursami przez Ariva. Również interesujący jest ten link: GIEŁDA: Najnowszy plotek - Wiadomości Ekonomiczne - FOCUS Online. Dlatego też pilnie zaleca się nie przyjmować wszystkiego z tego portalu za pewnik i bardzo dokładnie sprawdzać zawarte tam informacje.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata