Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Warunki bankowe

Napisany przez Jupiter12
Hallo, planujemy zakup domu jednorodzinnego. Znaleźliśmy już wymarzony obiekt. Koszt zakupu wraz z dodatkowymi kosztami (NK) wynosi 83 400 €. Nasz bank złożył nam następującą ofertę: 24 900 € po 3,95% kredyt z KfW oraz 58 500 € po 4,85% kredyt bankowy. Okres kredytowania to 25 lat z 10-letnim okresem obowiązywania oprocentowania i comiesięczną spłatą w wysokości 2,07%. Co o tym myślicie? Nasza historia kredytowa w naszym banku wynosi 1,2. Czy warto związać oprocentowanie na dłużej? Czy oprocentowanie wtedy wzrośnie? Dziękuję.

Napisany przez hs-makler
Cześć, najlepiej złożyć przeciwofercie u niezależnego doradcy finansowego. Wtedy zobaczysz, czy oferta banku domowego jest naprawdę lepsza. Terminowość oprocentowania na 10 lat jest zalecana. Warunki odsetkowe na pewno nie będą bardziej korzystne, wręcz przeciwnie. Z poważaniem Heiko Schmidt ________________ Makler HS www.hs-makler.de ________________

Napisany przez Jupiter12
Zrobiłem to, że bank hipoteczny jest tańszy. To decyzja na całe życie, kiedy kupuje się Dom. Chce się, żeby niczego nie zepsuć.

Napisany przez hs-makler
Stopa oprocentowania 3,95% dla kwoty 24 900 € jest w porządku. Ale 4,85% dla reszty wydaje mi się nieco wysoka. Dlaczego nie obie części po 3,95%? Należy również wziąć pod uwagę, w jakim czasie nieruchomość ma zostać całkowicie spłacona. Ma to także wpływ na odsetki. Z poważaniem Heiko Schmidt ________________ HS Makler www.hs-makler.de ________________

Napisany przez Jupiter12
Nie mogę tego powiedzieć! Mamy umówione spotkanie na przyszły tydzień. Czy masz jakiś pomysł, jak mogę obniżyć procenty?????? Czy próbować negocjować czy też znaleźć aktualne stopy procentowe w internecie i je porównać?? Ach, dziękuję za odpowiedzi

Napisany przez hs-makler
Po prostu porozmawiaj z doradcą bankowym na ten temat. Zazwyczaj oni przedstawiają lepszą ofertę. Lub udaj się do innego dostawcy. Opcji jest wystarczająco dużo. Warto być ostrożnym w przypadku podawania informacji o oprocentowaniu i porównywania ofert w internecie. Z poważaniem Heiko Schmidt ________________ HS Makler www.hs-makler.de ________________

Napisany przez Jupiter12
Dziękuję, zrobię to i dam znać

Napisany przez ADMCI4
Außerdem: 1. Oprocentowanie 3,95% w przypadku KfW może być zaoferowane przez każdy bank. Istnieją jednak ograniczenia. KfW może maksymalnie sfinansować 30% lub maksymalnie 100 000 € całkowitych kosztów. 2. To, czy warunki bankowe są dobre, zależy od wielu czynników. Poziom obciążenia, kapitał własny, okres spłaty, sposób spłaty i wiele więcej. Dlatego nie można jednoznacznie stwierdzić, czy 4,85% jest korzystne. Co mogę polecić, to skonsultować się z Dr. Klein (freie hypo), jeśli jest w pobliżu, i sprawdzić wszystko dokładnie. Bardzo dobrą opcją jest również Bank Sparda. Obecnie oferują one jedne z najlepszych warunków na rynku. Z poważaniem.

Napisany przez PI112
Cześć, teraz przykładowe zdanie o naszym ekspercie HS-Makler. Jesteś dosyć nowy w biznesie, prawda? Oprocentowanie jest ok, biorąc pod uwagę dość skąpe dane dostarczone nam przez Jowisza. Powody są dwa: po pierwsze, muszę najpierw znaleźć bank, który zgodzi się na 100% finansowanie; po drugie, mamy do czynienia z dość niewielką kwotą kredytu, co dodatkowo podnosi koszty pożyczki. Dlaczego zalecasz wiązanie oprocentowania na 10 lat, skoro uważasz, że stopy procentowe wzrosną w długiej perspektywie? Powinieneś wiedzieć, że okresy kredytowe do 25 lat nie stanowią problemu. Najlepiej, jak skomentujesz KFW i ich warunki z postu nr 4. Twoje wypowiedzi na tym forum ciągle same siebie dyskwalifikują. Pozdrowienia

Napisany przez Jupiter12
Dzisiaj odbyłem rozmowę z bankiem Sparda. Nie doszło nawet do spotkania osobistego. Wymagali 20% wkładu własnego. Oferowali mi 4,05% na 10 lat, więc nie do końca satysfakcjonujące warunki. Dziś dostałem ofertę od Baufi24. kredyt KFW. pożyczka bankowa w wysokości 5,04% i kredyt prywatny w wysokości 6,35% od 6000€ jako wkład własny. ING-DiBa również nie wypada lepiej w przypadku tej kwoty. Więc dzisiaj ponownie udałem się do Commerzbank. Oprocentowanie nie zmieniło się, ale dzięki przenoszeniu pewnych zabezpieczeń hipotecznych, których tak naprawdę nie posiadamy, udział KFW wzrósł, a pożyczka bankowa zmniejszyła się. Choć ilość nie jest duża, to doradca banku bardzo się starał. Przy finansowaniu powyżej 100% i kwotach poniżej 100 000€, margines manewru jest bardzo ograniczony. Oszczędzono opłaty manipulacyjne, a okres bezprowizyjnego udostępnienia wynosi 150 dni, co jest krótsze niż zazwyczaj.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata