Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy jest zalecane dla młodych ludzi?

Napisany przez ADMCI4
Ostatnio rozmawiałem z moją córką, która niedawno rozpoczęła pracę i wyprowadziła się z domu. Razem zastanawialiśmy się, jakie ubezpieczenia teraz są dla niej istotne. Z uwagi na niepewną sytuację emerytalną dla obecnej młodzieży, uważam, że bardzo ważne jest zabezpieczenie się na wypadek niezdolności do pracy zawodowej lub zarobkowej. Moja córka uważa, że to wszystko jest zbyt hipotetyczne i zbyt drogie. Chciałbym ją przekonać i zaproponować jej tanie oferty ubezpieczycieli. Kto może mi udzielić porady? Dzięki! Ratio43

Re: Czy ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy jest zalecane dla młodych ludzi?

Napisany przez PI112
Cześć Ratio, bardzo cenię Twój podejście. Kiedyś, kiedy jeszcze nie miałem zbyt dużo wiedzy na temat finansów, rodzice namówili mnie do skorzystania z różnych form zabezpieczeń. Dziś jestem im za to wdzięczny. Przydatny może okazać się kalkulator potrzeb od Bund der Versicherten https://www.bundderversicherten.de/bedarf-ermittlung/. Proszę być ostrożnym wobec innych kalkulatorów internetowych, które podają cudowne ceny typu ubezpieczenie na życie od 39€ rocznie. Na tym forum jest wystarczająco uczestników, którzy mogą opowiedzieć, co o tym sądzą. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz przeprowadzić pierwsze obliczenia, śmiało się do mnie zgłoś. Pozdrawiam, Chris

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za pomocną odpowiedź, strona internetowa również jest świetna! Ratio43

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata