Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Zwycięzca SMI 2006

Napisany przez aktienfreund
W ubiegłym roku ABB było zdecydowanym zwycięzcą SMI ze wzrostem wartości akcji o ponad 100%. Jaki tytuł będzie na czele SMI w 2006 roku? Co myślą uczestnicy forum? Proszę podać tylko jedną sugestię. Dziękuję. ? Mój typ: Clariant ? Pozdrowienia, przyjacielu akcji

Napisany przez beta
Jest mi tutaj trochę obco... ale niedługo będę prawdopodobnie prowadził HELVETIA PATRIA N (HEPN)... jeszcze kilka małych dywidendów... Pozdrowienia

Napisany przez 2cybercrash
Dziwne pytanie? Traderowi nie jest potrzebny zwycięzca na przestrzeni roku, ale szybki trader z ładną zmiennością i wysokim wolumenem. Jest kilku takich i w tej chwili nie obchodzi mnie, który jest lepszy, najważniejsze, aby działał w handlu.

beta pisze: Nie jestem tak dobrze zorientowany, ale być może wkrótce zostanę kierowcą HELVETIA PATRIA N (HEPN).... wciąż oferuje niewielkie dywidendy... Pozdrowienia
Przepraszam beta, ale HELVETIA PATRIA N to niestety nie tytuł z SMI. Pozdrowienia, przyjacielu akcji

Napisany przez beta
cybercrash pisze: Najważniejsze to prowadzić handel.
@ cybercrash: Tak to zrozumiałem: Kupić jutro i poczekać.... do handlu - 2-3 tygodnie lepiej nadają się akcje przemysłowe i konsumenckie .... przy odpowiedniej sytuacji/terminie informacyjnym.

Napisany przez beta
Cytat od bety Nie jestem tu aż tak obeznany....ale prawdopodobnie wkrótce będę inwestować w HELVETIA PATRIA N (HEPN)....jeszcze daje trochę dywidendy... Pozdrowienia Przepraszam betę, ale HELVETIA PATRIA N niestety nie jest częścią indeksu SMI. Pozdrowienia, aktienfreund oh, ok....hmm....a może Sulzer?

Napisany przez beta
beta pisze: Cytat od akcjonariusza Cytat od bety Nie jestem tam zbyt zaznajomiony... ale wkrótce chyba zainwestuję w HELVETIA PATRIA N (HEPN)... dają jeszcze trochę dywidendy... Pozdrowienia Przepraszam betę, ale HELVETIA PATRIA N niestety nie jest akcją z indeksu SMI. Pozdrowienia, akcjonariusz O, ok... hmm... a może zatem Sulzer?
To też nic, co? Ok, : RICHEMONT ok?

Napisany przez ADMCI4
Akcjonariusz pyta: Który tytuł osiągnie w 2006 roku najwyższe wyniki w SMI. Co myślą na ten temat uczestnicy forum? Nie chcę być trudny, ale mam też problem z pytaniem. Czy masz na myśli, który z tytułów SMI osiągnie największy procentowy wzrost między 1/1/2006 a 31/12/2006? Być może chodzi o Clariant, ale co z tego? Jeśli kupię Clarianta 1/1/2006 i dobrze rośnie, dlaczego miałbym czekać do 31/12/2006, żeby go sprzedać? To byłby największy przypadek, gdyby akurat w ostatni dzień osiągnął swój szczyt roczny. Spytaj Borsalino. Lancelot

Aktienfreund pyta: Który tytuł będzie w 2006 roku na szczycie SMI. Co myślą uczestnicy forum na ten temat? Nie chcę być trudny, ale mam też problem z pytaniem. Chcesz powiedzieć, że między 1/1/2006 a 31/12/2006, który tytuł SMI najbardziej wzrośnie procentowo? Być może chodzi o Clariant, ale co z tego? Jeśli kupię Clariant 1/1/2006 roku, a rośnie dobrze, dlaczego czekać z sprzedażą do 31/12/2006? Byłoby wielkim przypadkiem, gdyby akurat w ostatnim dniu osiągnęła swój szczyt roczny. Zapytaj Borsalino. Lancelot Na forum Borsalino do tej pory wpłynęło 14 odpowiedzi. Pozdrowienia, Aktienfreund

Napisany przez richard100
Rezygnuję z składania prognoz. Dzisiaj widziałem ładny rysunek w FuW. Analityk wyrzuca wszystkie swoje notatki z prognozami do kosza na śmieci. Jego sekretarka pyta: Co z tym zrobić? Odpowiada: Po co mi to, jeśli żaden tytuł i żaden kurs się tego nie trzyma... :lol: Z innej strony: Nie wiem, które tytuły kupię. Czekam, aż same się mi przedstawią. W tej chwili mam na oku AA (Alcoa) i DD (Dupont). Słabe wyniki mogą również oznaczać, że akcje są w tej chwili tanio dostępne. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez kandinski
Za sprawą Simona zaczynam również rozważać Straumanna... Ale moim ulubieńcem pozostaje CS. Jednakże jestem emocjonalnym traderem, uczę się być takim pragmatycznym jak Cybercrash.

Napisany przez Karat
Dlaczego niektórzy nie mogą zdecydować się zaktualizować prognozy giełdowej na rok 2005 i podzielić się tam perspektywami na rok 2006? Skontaktujcie się z Salamander! Karat

Napisany przez 2cybercrash
Szanowny Panie Karat, nie należysz do najbardziej pomysłowych i produktywnych użytkowników. Co powiesz na to, żeby samemu być bardziej aktywnym i duchowym, zamiast stale naciskać na inne szacowne użytkowniczki/użytkowników. Na tej platformie użytkowniczki i użytkownicy produkują własne badania, nie potrzeba tutaj nikogo, kto dzwoni biczem. Dziękuję.

Napisany przez beta
W ubiegłym roku wszyscy eksperci, guru, analitycy itp. się pomylili. Ale kompletnie..... :!: Dlaczego miałoby być inaczej w tym roku? Banki przewidują 6000-6200 punktów dla DAX...... ....powiem tylko: ptasia grypa, Iran.......zobaczymy, ale wydaje się, że...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata