Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: VCH

Napisany przez richard100
Obecnie tytuł zna tylko jedno znaczenie: wzrost pozdrowienia Ryszardie EBK kończy dochodzenie dotyczące Charlesa Vögelea Szwajcarska Komisja Banków (EBK) zakończyła dochodzenie w sprawie możliwych przestępstw insider tradingu w firmie odzieżowej Charles Vögele. Nie znaleziono żadnych dowodów na handel insiderami. Vögele: CEO Daniel Reinhard. To powiedziała rzeczniczka EBK, Tanja Kocher, w czwartek w odpowiedzi na odpowiednie zgłoszenie. Dochodzenie przeciwko firmie odzieżowej zostało wszczęte latem 2004 roku po tym, jak w związku ze zwykłym ostrzeżeniem o zyskach Vögelea z końca czerwca 2004 roku doszło do nietypowych ruchów cenowych. Akcje spadły o 37,5% w dniu publikacji ostrzeżenia o zyskach. Brak handlu insiderami zaprzeczony Daniel Reinhard, szef Vögelea, wielokrotnie powiedział, że ani członkowie zarządu, ani członkowie kierownictwa grupy nie handlowali akcjami Vögelea przed ostrzeżeniem o zyskach. Każdy członek zarządu i kierownictwa potwierdził to swoim podpisem. Zarząd i kierownictwo nadal mieli tę samą liczbę akcji w swoich portfelach pod koniec czerwca 2004 roku, co zostało ujawnione w raporcie rocznym z końca grudnia 2003 roku. (awp/mc/ab)

Napisany przez Simona
Dobrze, że ta sprawa w końcu została załatwiona. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez 2cybercrash
Cel kursu na VCH w wysokości 110, wydaje się osiągalny według Simony, gratulacje. Miałem nadzieję na ponowne wejście na kursy blisko 90. Na 95 zaczął się wzrost, więc tak czy inaczej pociąg odjechał bez mnie.

Napisany przez beat
Musiałem znów wyciągnąć Vögele. Minął rok od ostatniego postu! Przedstawiam przyjazne przebudzenie wiosny ze wsparciem H&M. Ten zimowy sezon przypomina mi jednak raczej nurkującego Vögele sprzed kilku lat. Ponieważ teraz wszystkie akcje osiągnęły PE 30, VCH prezentuje się jako okazja z potencjałem 30%. Bez znaczenia, co tam będzie ogłoszone. Niemcy stali się trochę bardziej wydatkowi. Ale oszczędzanie wciąż jest fajne. Pasuje do Vögele. Teraz moja śmiertelnie nudna pozycja z krótkoterminowego handlu - z dawnych czasów - cieszy się trochę odmianą.

Napisany przez beat
Z pomocą przenoszenia na wykresie akcji zakładnika porzuca się przeszłość. Nadzieja na ekspansję na wschód wydaje się dodawać skrzydeł kursowi. Sympatyczne obniżenie wartości nominalnej.

Napisany przez Simona
Niesamowite, ale prawdziwe - widać, że nic nie jest niemożliwe. Prawie trochę mi było żal, że nie mam już VCH. Oceny banków są naprawdę imponujące i pozwalają cierpliwym akcjonariuszom odzyskać swoje zainwestowane środki. Powodzenia. Gruss, Simona

Napisany przez beat
Vögele to również osobna historia. Od wielu lat mam tam udział z lepszych czasów. Kurs akcji generalnie kieruje się na północ, wypłaca dywidendę lub redukuje wartość nominalną. Mimo wszystkich niepowodzeń nadal daje się im kredyt i liczy się na przełom. Wydaje się, że w pierwszym świecie wszyscy przestali w to wierzyć. Na wschód jest to na pewno bardziej możliwe. Poczekajmy zobaczymy. Chciałbym zobaczyć tam 200. Potem nie będę potrzebował sektora tekstylnego. To trudny biznes związany z ciepłymi lub zimnymi porami roku.

Napisany przez Simona
Tak, wielu osobom puściły nerwy. Niemniej jednak jeśli chcesz naprawdę sprawdzić pogodę, VCH musi teraz ponownie wkroczyć w fazę ożywienia, ponieważ nadchodzi łagodna wiosna i stosunkowo ciepłe lato zgodnie z globalnym ociepleniem. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat
Laxey witam serdecznie jako inwestora/specjalistę w firmie Vögele. Poprawia to perspektywy pozbycia się mojego nadmiaru jeszcze po rozsądnej cenie. Wyobrażenie o przejęciu jeszcze trochę pobudzi atmosferę. Prawdopodobnie jest w tym już zawarte 150.-. Aby osiągnąć moje założone 200.- musiałby rozgorzeć zacięty bój. Kto chce walczyć o Vögele? Lub w jakie części można podzielić ptaka?

Napisany przez Simona
:lol: Laxey und VCH? Na, na na...ALE: (Podobieństwa do wydarzeń z ostatnich tygodni i miesięcy są całkowicie przypadkowe). Wschodnia ekspansja Droga na wschód stała się już dla wielu austriackich firm drogą do sukcesu. Bliskość regionalna i kulturowa, czasem także odniesienie do historycznych sieci, uczyniły z krajów Europy Środkowo-Wschodniej (MOEL) ulubiony rynek krajowej gospodarki. Niemniej jednak: Każdy krok w kierunku internacjonalizacji oznacza ekspansję i związane z tym zwiększone lub nowe wymagania w zakresie organizacji. Szybka internacjonalizacja może ujawnić słabe punkty w organizacji. To, co było czynnikiem sukcesu na rynku regionalnym, nagle staje się wąskim gardłem, ostrzegają dwaj doradcy internacjonalizacji Dietmar Bodingbauer i Hubert Dolleschall, partnerzy ICG Infora Consulting Group. Sukces Austriaków w Europie Wschodniej opiera się, oprócz już wspomnianych związków kulturowych i historycznych, na szybkości, z jaką przedsiębiorcy dostrzegli i wykorzystali szanse. Obecnie austriackie firmy są liderami rynkowymi w Europie Wschodniej w kilku ważnych branżach. Ale Europa Wschodnia nie oznacza jednoznacznie Europy Wschodniej. Rynki w krajach Europy Środkowo-Wschodniej (CEE) różnią się pod względem ram prawnych, gotowości rynkowej, siły gospodarczej i mentalności. Ekspansja na Wschód oznacza więc konieczność zarówno konkurowania w dojrzałych rynkach, jak i wykorzystywania szans, które pojawiają się w nowych, dopiero się otwierających krajach. Wąskie gardło organizacyjne Obserwuje się, że zwłaszcza średniej wielkości firmy skoncentrowane początkowo na rynku krajowym w trakcie swojego międzynarodowego wzrostu natykają się na ograniczenia wynikające z ich organizacji i struktury zarządzania. Dotychczasowe czynniki sukcesu - czyli przejrzyste struktury i elastyczna komunikacja - stają się teraz wąskim gardłem. Jak firma składająca się nagle z wielu spółek zagranicznych może pozostać przejrzysta i zarządzalna? Ryzyko rośnie wraz z obrotem. Co więcej, działalność jest daleko, często w rękach obcych menedżerów. Jak zagwarantować, że duch pionierski w nowych krajach nie skończy się na tym, że koło jest tam wynajdywane za każdym razem na nowo i drogo, a jednocześnie w siedzibie centralnej pojawia się uczucie całkowitego przepracowania przy jednoczesnym bezskuteczności własnej pracy? Jak efektywnie przetransferować biznes i umiejętności na nowe rynki? Jak zagwarantować zachowanie jakości? Wszystko zależy od struktury Po pierwsze, trzeba odpowiedzieć na pytanie, jak pierwotnie zorganizować strukturę organizacyjną: według krajów, grup produktowych czy obszarów biznesowych, czy funkcji. Dla struktury opartej na krajach przemawia jednoznaczna odpowiedzialność za biznes, znajomość lokalnych specyfik i po prostu bliskość do rynku. Zwłaszcza w sektorze usług te kryteria często decydują. Centralna odpowiedzialność biznesowa, jak na przykład międzynarodowa sprzedaż, ma sens na przykład w technicznym biznesie projektowym. Rekomendowane jest jasne przypisanie odpowiedzialności za podejmowanie decyzji i zarządzanie, aby również struktury macierzowe były proste i łatwe w obsłudze. Chodzi nie o gry władzy, ale o to, co przynosi większy sukces na rynku. Kolejnym krokiem jest wyważenie między centralną korporacją a jednostkami regionalnymi. Obowiązuje zasada, że biurokracja odstrasza, ale standaryzacja w odpowiednim stopniu stanowi konieczność. Procesy przejściowe, takie jak marketing, rozwój produktów, standardy i usługi informatyczne, standardy dla fuzji i przejęć czy też zaopatrzenie, powinny być lekkie i efektywne. Powinny być one umiejscowione tam, gdzie znajduje się najlepsza wiedza fachowa i zasoby. Decyzja o tym, czy ułożyć linie bliżej siebie czy dalej od siebie, powinna zależeć od dojrzałości struktury regionalnej oder Landesorganisation. Nowym oddziałom można przez pewien czas udzielić wsparcia w ramach projektu założycielskiego. Z jednej strony umożliwia to skoncentrowane i efektywne przekazywanie wiedzy i istotnych standardów, dzięki czemu działalność zostaje szybko uruchomiona, z drugiej strony ułatwia to decyzję o przyszłym zarządzaniu biznesem. Funkcje przekrojowe powinny być regularnie oceniane przez kierownictwo i odpowiedzialne za obszar przekrojowy. To podnosi jakość i efektywność usług zarówno z perspektywy całej firmy, jak i z perspektywy krajów. Wspólne dążenie do sukcesu i współpraca na równych prawach są promowane. Co warto pamiętać Aby w fazie realizacji strategii Going East nie natknąć się od razu na mur przeszkód, Dietmar Bodingbauer i Hubert Dolleschall opracowali kilka wskazówek, które należy uwzględnić oprócz podstawowych kwestii organizacyjnych: Znajomość języka korporacyjnego powinna być warunkiem dla wszystkich funkcji zarządzania. Problem językowy pojawia się zwłaszcza w przypadku procesów pracy, systemów informatycznych, podziału kompetencji i interfejsów. Wspieraj osobiste powiązania (również między krajami) poprzez wspólne wydarzenia, nie tylko na poziomie top managementu. Znajomość, kto stoi za danym nazwiskiem i dlaczego coś robi, pomaga zburzyć bariery i może znacznie zwiększyć efektywność. Formalne opisy interfejsów i procesów nie wystarczają, potrzebne jest także wzajemne (samo)rozumienie, na przykład dlaczego ktoś robi coś w określony sposób lub dlaczego potrzebuje czegoś. Rozwój zarządzania: Podczas przejścia od przedsiębiorstwa pionierskiego do dużej organizacji krajowej konieczne jest (dalsze) rozwijanie zarządzania i wykazywanie determinacji w wprowadzaniu profesjonalnych standardów i struktur. Za długie biernictwo może być fatalne. Stwórz profesjonalne struktury komunikacyjne. Wymagania w zakresie efektywnych, dobrze przygotowanych spotkań rosną, rutynowe uzgodnienia mogą odbywać się za pomocą telefonicznych lub wideokonferencji. Rozwój firmy wymaga prawdziwej komunikacji i osobistego zaangażowania. Podczas narad pomocne jest zaplanowanie celowego czasu i okazji do osobistego networkingu. Spróbuj uczyć się od nowych krajów. Czasami w trakcie nowej budowy powstają proste, efektywne i zdumiewające rozwiązania. Chodzi o to, aby, wywodząc się z różnorodnych struktur i procesów, rozwijać nowe i lepsze rozwiązania dla całej firmy. Podejście tworzymy razem coś nowego pomaga skierować istniejącą energię na twórcze kształtowanie biznesu. Credito de la foto: Artville Stock Images ************************************************** ********* Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Dzisiaj byłem w jednym z tych sklepów, prowadząc analizę sprzedaży. Muszę przyznać, że było dość dużo ludzi. Prawdopodobnie ci, którzy mieli jeszcze dużo pieniędzy pozostałych po świętach. Ale było też wielu osób noszących chusty, które zazwyczaj nie kupują artykułów o wysokiej marży. Sama nic nie kupiłem, ponieważ było za mało skóry dla mnie. Ogólnie rzecz biorąc, potraktowałbym tę sprawę neutralnie. Kurs w styczniu i lutym zrobił już wiele przed sobą. Z nowymi zaangażowaniami można się wstrzymać.

Napisany przez beat
Coś już się dzieje... Laxey jest w, CS podnosi do 170.- Po prostu daj mu w górę.

Napisany przez Simona
:P Ze mną na pewno coś z tego będzie. Więc za 170.- Ostatecznie cena wyjściowa była 320.- Tym razem nie ma mowy o pogodzie, wręcz przeciwnie. Chcemy wciąż dostać gotówkę z powrotem! Więc, hop, hop, działajcie! Cieszę się na nowe czyny Laxeya. Pozdrowienia, Simona PS: Co do cen sprzedaży, który znowu napisał: Geiz ist geil. Prawda, w pewnych regionach tak. :lol:

Napisany przez beat
Coraz bardziej podoba mi się w Vögele. Po Laxey teraz Cheyne jako drugi fundusz hedgingowy. To musi się dobrze skończyć...

Napisany przez Simona
Tak myślę... 8) Pozdrowienia, Simona

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata