Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: ubezpieczenie zdrowotne o niskich stawkach od prywatnych firm ubezpieczeniowych

Napisany przez ADMCI4
W internecie znów i znów natykam się na reklamy prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych. Obiecują one zapewnienie nawet do 1600 euro wypłaty z wynagrodzenia oraz 100% pokrycia kosztów protez zębowych już od 59 euro miesięcznie. Nie mogę sobie wyobrazić, że te świadczenia będą faktycznie dotrzymywane w przyszłości. Chciałbym wiedzieć, co tutaj jest realistyczne. Co tak naprawdę otrzymuje się za na przykład 100 euro miesięcznej składki w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym? To byłby taki zakres, jaki mógłbym sobie dla siebie wyobrazić. Rosengarten24

Re: ubezpieczenie zdrowotne o niskich stawkach od prywatnych firm ubezpieczeniowych

Napisany przez Mike Spezi
Rosengarten24 pisze: W Internecie jestem często bombardowany reklamami prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych. Obiecują one, że już od 59 euro miesięcznie można otrzymać do 1600 euro wynagrodzenia i 100% pokrycia kosztów protez dentystycznych. Nie mogę sobie wyobrazić, że te świadczenia będą naprawdę wypłacane w przyszłości. Chciałbym wiedzieć, co tu jest realistyczne. Co faktycznie otrzymuje się za np. 100 euro miesięcznej składki w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym? To jest mniej więcej kwota, którą mogę sobie dla siebie wyobrazić. Rosengarten24
Krótka i zwięzła odpowiedź! NIC! Chyba że masz 18 lat, jesteś studentem lub akceptujesz wysokie współuczestnictwo we własnych kosztach i masz świadczenia, które prawie nie różnią się od GKV. Jeśli chcesz naprawdę realistycznych informacji, nie powinieneś ufać temu oszustwu. Zbierz oferty od różnych dostawców i porównaj je samodzielnie. Moim zdaniem wybór prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego zawsze wymaga osobistej konsultacji, inaczej będzie później wielkie rozczarowanie! Zdrowie to twoje najcenniejsze dobro, przecież nie kupujemy sprzętu gospodarstwa domowego. Pozdrawiam mike

Napisany przez Lautrer1984
Również to, co pisze Mike, jest absolutnie słuszne, zazwyczaj cena ubezpieczenia zdrowotnego dla 59€ odnosi się do składki dla dziecka objętego ubezpieczeniem, w każdym razie osiągnięlibyśmy wtedy odpowiednią składkę, choć znowu zależy to od danego pakietu! Niemniej jednak nie zawsze należy patrzeć tylko na składkę, lecz także nie bagatelizować świadczeń zawartych w pakiecie!

Napisany przez TigerExpert
Cześć To zależy również od wieku osoby oraz od tego, jak często była poważnie chora. Mam dość korzystną taryfę w wysokości 138 EUR/miesiąc.

Cześć To również zależy od wieku osoby albo tego, ile razy już poważnie chorowała. Mam dość korzystną taryfę za 138 EUR/miesiąc. kredyty Online tanie natychmiastowe porównanie kredytów - www.speed-credit.de No więc Tygrys U ciebie naprawdę ktoś musiał kopnąć łopatą w niewłaściwe miejsce!!! Czy ty w ogóle czytasz, co inni już napisali? Wszystkie pytania zostały już wyczerpująco udzielnone odpowiedzi. Co za bzdury? A to wszystko jeszcze tylko niekompetentny bełkot, który wygadujesz. Jaki ty właściwie jesteś ekspertem? Z pewnością nie dla pytań, które tutaj są zadawane. Być może po prostu pomyliłeś forum? Naprawdę mam nadzieję na poprawę, w interesie wszystkich! Pozdrowienia mike

Napisany przez theo85
Po prostu uwierz mi, że nie dostaniesz prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego za 59 euro w życiu, a jeśli nawet tak, to najprawdopodobniej będziesz miał składkę własną w wysokości kilku tysięcy euro. Myślę, że to nie jest w Twoim interesie. Ponadto zawsze trzeba dokładnie czytać, bo z ubezpieczeniami jest jak z handlem detalicznym, zawsze trzeba zwracać uwagę na słowo od.

theo85 pisze: Za 59 euro nigdy w życiu nie dostaniesz prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego, a jeśli tak, to prawdopodobnie będziesz miał udział własny w wysokości kilku tysięcy euro. Myślę, że to nie byłoby w twoim interesie. Ponadto zawsze należy dokładnie czytać, ponieważ z ubezpieczeniami jest jak w handlu detalicznym, zawsze trzeba zwracać uwagę na słowo od.
Bardzo wykwalifikowany post! Zwłaszcza taki treściwy, z tak wieloma nowymi pouczającymi spostrzeżeniami i dotychczas nieodpowiedzianymi pytaniami! Wielkie dzięki za to! Mike

Napisany przez PI112
Cześć, właśnie poświęciłem trochę czasu na przejrzenie strony internetowej naszego najnowszego przyjaciela. Mówię wam, on naprawdę potrafi wszystko, od ubezpieczeń po DSL i inwestycje finansowe po gaz. Muszę przyznać, że należy mu się szacunek, gdyby przynajmniej wiedział, co robi. Samo obliczenie dla ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy jest marzeniem. Tutaj, aby otrzymać konkretną ofertę, potrzebuje tylko klasyfikacji jako fizycznie lub nie-fizycznie pracujący. Dlaczego inni nadal pracują z dokładnym zawodem? Podsumowując to po frankońsku: to jest straszne! Bardzo urocze jest również oferowanie zniżek przy ubezpieczeniach majątkowych o 5-letnim okresie obowiązywania. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez theo85
Nigdy nie twierdziłem, że pracuję w tej branży, robię to tylko jako partner, ale czy rzeczywiście coś mi się podoba, to zupełnie inna sprawa. Znana jest Wam, ubezpieczeniowcy, jedyna rzecz, która Was interesuje, to czysty zysk. Kiedy opinie są jednoznaczne z rekomendacjami? Mówię tylko z własnego doświadczenia z ubezpieczeniami. W większości przypadków ubezpieczyciele chcą tylko zarobić pieniądze, ale gdy wystąpi szkoda, starają się uniknąć wypłaty.

theo85 pisze: Nigdy nie twierdziłem, że pracuję w tym sektorze, zajmuję się tylko tym jako partner, ale czy uważam te rzeczy za dobre to inna sprawa. Wiadomo, że dla was, ludzi z branży ubezpieczeniowej, liczy się tylko czysty zysk. Odkąd opinie stały się również rekomendacjami? Mówię tylko ze swojego doświadczenia z ubezpieczeniami. Zazwyczaj ubezpieczyciele tylko chcą zarobić pieniądze, ale gdy dochodzi do szkody, starają się nie wypłacić.
Naprawdę jesteś geniuszem!! Kto, do diabła, próbował tutaj cokolwiek sprzedać?! Każdy może wyrażać swoje zdanie, nawet TY! Chodzi przecież o to. Należałoby chociaż poświęcić chwilę, aby przeczytać już napisane, wtedy nie trzeba by bez końca powtarzać się i dawać rzeczywiście pozbawione treści komentarze.

Napisany przez PI112
theo85 pisze: Nigdy nie twierdziłem, że pracuję w tej branży, po prostu działam jako partner, ale czy uważam te rzeczy za dobre to inna sprawa. Znacie się wszyscy ubezpieczeniowi fuzis, was was interesuje to czysty zysk. Kiedy to właściwie opinie stały się również rekomendacjami. Mówię tylko z własnego doświadczenia z ubezpieczeniami. Większość ubezpieczycieli chce tylko zarabiać pieniądze, ale gdy dochodzi do szkody, starają się nie płacić.
@Theo: Jeśli sam przyznajesz, że nie jesteś z tej branży, powinieneś się tak też zachować. Gdy udzielamy tutaj rekomendacji lub rad, nie mamy z tego żadnych korzyści poza pracą. Są to nieodpłatne działania, z których nie generuje się prowizji. Jak być może zauważyłeś po naszych reakcjach, Twoje opinie nie są pomocne dla pytających, często wręcz szkodliwe (patrz post o BU). Na podstawie Twoich doświadczeń pojawia się podejrzenie, że sam daliście się nabrać na swoje własne ubezpieczenia internetowe. Na koniec jeszcze jedna prośba: proszę, w przyszłości powstrzymaj się od tych nierozważnych i przede wszystkim nieuzasadnionych wyrażeń opinii. Pytający szukają tutaj porad, a nie opinii amatorów (nie chcę tu nikogo urazić, ale też nie pytam mojego fryzjera, czy ma zamiar przeprowadzać inspekcję mojego samochodu).

Napisany przez Planvoll
theo85 pisze: Nigdy nie twierdziłem, że pracuję w tej branży, robię to tylko jako partner, ale czy podobają mi się te rzeczy to inna sprawa. Wie Panowie z ubezpieczeń, was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was was. Kiedyś moje opinie były również zaleceniami. Mówię tylko z mojego doświadczenia z ubezpieczeniami. Większość ubezpieczycieli chce tylko zarobić pieniądze, ale jeśli dochodzi do szkody, starają się nie wypłacać.
Rzadko spotkałem się z takim (niestety błędnym) bełkotem! Moim zdaniem nie masz żadnego doświadczenia z ubezpieczeniami. Jesteś moim zdaniem tylko gadułą, który chce zwrócić uwagę na swoje strony! Efekt (reklamowy) jest jednak dobry tylko wtedy, gdy promuje się jakość.... ty pokazujesz skrajne przeciwieństwo! Wesołych Świąt!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata