Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Przeważające oferty firm pracy tymczasowej.

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Ja (m, 41, stolarz) szukam nowej pracy. Nie musi to być związane z moim wyuczonym zawodem, chciałbym podjąć prawie każdą pracę. Ważne dla mnie jest jednak, aby był to prawdziwy pracodawca, a nie firma zatrudniająca pracowników tymczasowych. Kiedy przeglądam gazetę, prawie nie znajduję innych ofert. Dlaczego tak jest? Czy tego rodzaju polityka personalna naprawdę się opłaca firmom? Nie wyobrażam sobie, że oszczędności po jednej stronie rekompensują brak zaangażowania po drugiej stronie. Czy to nowa sytuacja na rynku pracy??? Pozdrowienia, Arnold

Re: Przeważające oferty firm pracy tymczasowej.

Napisany przez blazilla
Agencje pracy tymczasowej czerpią z dużego basenu kandydatów i zawsze szukają nowych pracowników. Ogłoszenie o pracę może oznaczać dwie rzeczy dla firmy: 1. Firma rzeczywiście poszukuje nowych pracowników 2. Firma chce jedynie zrobić rekonesans na rynku Sądzę, że obecnie około połowa ogłoszeń o pracę, zwłaszcza ogłoszenia agencji pracy tymczasowej, ma na celu drugą opcję. Agencja pracy tymczasowej zatrudni cię tylko wtedy, gdy faktycznie ma zapotrzebowanie. Wiele firm stara się elastycznie uzupełniać luki poprzez zatrudnienie pracowników tymczasowych. Zamiast zatrudnić kogoś na stałe, firma zleca pracę agencji pracy tymczasowej. Alternatywą byłoby pozostawienie stanowiska nieobsadzone, zwłaszcza gdy chodzi o pokrycie krótkoterminowych braków. Ponadto agencje pracy tymczasowej są często ostatnią szansą dla osób o niskich kwalifikacjach. Nie chcę tu dla nich reklamować, ale nie mam też nic przeciwko agencjom pracy tymczasowej. Uważam, że jest to dobre narzędzie, a w pewnym stopniu także aktualne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata