Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy można wypowiedzieć ubezpieczenie komunikacyjne AC w dowolnym momencie?

Napisany przez ADMCI4
Większość rzeczy w życiu dzieje się naprawdę automatycznie. Tak jak na przykład przez ostatnich siedem lat płacę pełne ubezpieczenie samochodu, co oczywiście od dawna się nie opłaca. Chciałbym je zrezygnować albo zmienić na ubezpieczenie częściowe. Wczoraj dostałem nowy rachunek za rok 2010 pocztą i chciałbym się teraz poinformować, zanim zapłacę rachunek. Czy mogę wypowiedzieć umowę w dowolnym momencie, czy jestem tu także związany terminami, tak jak w przypadku ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej? Jeśli tak, to już jest za późno na 2010 rok. Czy istnieje jeszcze inna możliwość, aby zrezygnować z tego kontraktu? BradandJanet

Re: Czy można wypowiedzieć ubezpieczenie komunikacyjne AC w dowolnym momencie?

Napisany przez PI112
Cześć, w zależności od ubezpieczyciela istnieją z pewnością różne sposoby wykluczenia ubezpieczenia komunikacyjnego. Ogólnie jednak powinno to odnosić się do głównej terminu płatności. Zazwyczaj wystarczy zadzwonić do odpowiedniego ubezpieczyciela. Jestem przeciwny ogólnikowym stwierdzeniom o treści: Mój samochód ma x lat, nie potrzebuję już ubezpieczenia komunikacyjnego. Sprawdź, jaki jest udział składki w ubezpieczeniu komunikacyjnym, a następnie zastanów się, ile wart jest twój samochód. Być może nawet w przypadku starszych modeli opłaca się mieć ubezpieczenie komunikacyjne. Jeśli otrzymałeś podwyżkę składki, pamiętaj, że możesz anulować polisę także po 30.11. Pozdrawiam, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata