Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: ubezpieczenie rodzinne również dla osób spoza rodziny?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam pytanie dotyczące ubezpieczenia zdrowotnego dla rodzin. Wkrótce zamieszkam razem z moimi dwójką dzieci i nową partnerką. Moje dzieci są oczywiście ubezpieczone zdrowotnie poprzez mnie. Moja nowa partnerka jednak przeprowadza się do mnie z innego miasta i nie będzie od razu miała pracy. Czy jest możliwe, żeby dołączyła do mojego ubezpieczenia rodzinnego, nawet jeśli formalnie nie jest członkiem rodziny, ale będzie mieszkała z nami ciągłie od stycznia 2010 roku?

Napisany przez hs-makler
Cześć, Mogą być objęci ubezpieczeniem rodzinym w publicznym ubezpieczeniu zdrowotnym: - Dzieci, pasierbice, wnuki, dzieci zastępcze, dzieci zastępcze adopcyjne - Małżonkowie i partnerzy życiowi Z poważaniem Heiko Schmidt ________________ Makler HS www.hs-makler.de ________________

Napisany przez Mike Spezi
Berliner1000 pisze: Cześć, mam pytanie dotyczące ubezpieczenia zdrowotnego dla rodzin. Wkrótce zamieszkam z moimi dwójką dzieci i nową partnerką w jednym gospodarstwie domowym. Moje dzieci oczywiście są ubezpieczone zdrowotnie nade mną. Moja nowa partnerka jednak przeprowadza się z innego miasta do mnie i nie będzie miała od razu pracy. Czy możliwe jest włączenie jej do mojego ubezpieczenia rodzinnego, nawet jeśli surowo biorąc nie jest członkiem rodziny, ale od stycznia 2010 będzie mieszkać z nami?
Krótka i zwięzła odpowiedź, w opisanej sytuacji należy wykluczyć członkostwo w ubezpieczeniu rodzinnej. Ponadto, czyżby Pani nowa partnerka nie była w jakiś sposób ubezpieczona w chwili obecnej?! Nie rozumiem ludzi, którzy piszą, kiedy coś jest możliwe, ale nie odpowiadają na pytanie właściwie. Pozdrawiam mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata