Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy świadczenie z ubezpieczenia OC pojazdu jest możliwe tylko przy podaniu przyczyny wypadku?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, dwa tygodnie temu miałem nieco głupi wypadek samochodowy. Szczerze mówiąc, nie jestem pewien, jak dokładnie doszło do zdarzenia, ale uszkodziłem ścianę domu. Nie piłem alkoholu ani nie byłem w żaden inny sposób ograniczony w swojej percepcji. To zostało również sprawdzone przez policję. Moje ubezpieczenie jednak koniecznie wymaga ode mnie podania wszystkich szczegółów prowadzących do wypadku przed wypłatą odszkodowania. Niestety nie mogę im nic więcej powiedzieć. Nie wystarcza stwierdzenie policji? Choć przyznaję się do winy, nie działałem w sposób rażąco nieostrożny. W takim razie moje ubezpieczenie powinno pokryć straty, czyż nie? Pozdrowienia, Shadow

Re: Czy świadczenie z ubezpieczenia OC pojazdu jest możliwe tylko przy podaniu przyczyny wypadku?

Napisany przez Mike Spezi
Shadow pisze: Cześć, miałem nieco głupi wypadek dwa tygodnie temu z moim samochodem. Szczerze mówiąc, nie jestem pewien, jak to się stało, ale uszkodziłem ścianę domu. Nie piłem alkoholu ani nie miałem żadnych innych ograniczeń w postrzeganiu rzeczywistości. Policja sprawdziła to wszystko. Moje ubezpieczenie jednak nalega, abym podał każdy szczegół prowadzący do wypadku, zanim zdecydują się na wypłatę. Niestety również ja nie mam więcej informacji. Czy ustalenie policji nie wystarczy? Choć był to mój błąd, nie działałem rażąco nieostrożnie. Więc moje ubezpieczenie powinno wypłacić odszkodowanie, prawda? Pozdrowienia, Shadow
Cześć Shadow, jeśli żadne inne czynniki nie miały wpływu na ten wypadek, nie ma zrozumiałego powodu, dlaczego ubezpieczenie nie powinno wypłacić odszkodowania. (np. celowe prowadzenie niesprawnego technicznie pojazdu) Żądanie precyzyjnego opisu zdarzenia od Ciebie przez ubezpieczyciela jest normalną procedurą i stosuje się ją również w przypadku innych ubezpieczeń. Nie ma to nic wspólnego z gotowością do wypłaty przez Twoje ubezpieczenie. Po prostu opisz krótko i zwięźle przebieg wypadku z Twojego punktu widzenia. Nie musisz pisać opowiadań! pozdrowienia mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata