Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Finansowanie zakupu samochodu marki BMW wiosną 2010 roku.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Forum Finansowe! Planuję kupić nowy samochód na wiosnę 2010 roku, ale chcę go sfinansować. Chciałbym kupić BMW 318d, jeśli to możliwe. Jeśli zdecyduję się na finansowanie go przez dealer BMW przy użyciu BMW Bank, jakie obciążenie odsetkowe może mnie spotkać? Czy mogę założyć, że pomimo rosnącej koniunktury w 2010 roku wielu dealerów nadal będzie oferować finansowanie na 0%? Czekam na informacje, Filofax

Napisany przez TigerExpert
To można dokładnie ustalić dopiero od chwili zakupu.

Napisany przez MThiemann
Cześć Filofax, na Twoim miejscu zalecałbym pozyskanie kilku ofert porównawczych dotyczących finansowania samochodu i wybranie najkorzystniejszej. Warto również zapytać w swoim banku o ofertę. Być może dealer prowadzi specjalną promocję, dzięki której można uzyskać korzystne rozwiązanie finansowe. Należy jednak zwrócić uwagę na opłaty manipulacyjne. Nawet finansowanie w systemie 0% może ostatecznie oznaczać określoną efektywną stopę roczną ze względu na dodatkowe opłaty. Zapytaj swojego dealera o rabat za gotówkę. Być może ostatecznie będzie korzystniej uzyskać większy rabat i skorzystać z finansowania w innym instytucie. W rozmowach zwróć również uwagę na to, że Twoje informacje w Biurze Informacji Kredytowej (BIK) mogą być wykorzystane wyłącznie do przeprowadzenia tzw. zapytania warunkowego, by Twój scoring BIK nie uległ zmianie poprzez zbyt liczne wnioski. Oferty porównawcze znajdziesz także w porównywarce kredytów ratalnych na mojej stronie internetowej. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata