Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Odmowa przyjęcia karty Visa przez Sparkasse

Napisany przez ADMCI4
Jestem naprawdę zaskoczony. Przeczytałem, że Sparkasse przestaje akceptować Visa-Card, a to tylko mimochodem. Wygląda na to, że teraz nie można wypłacić gotówki z bankomatu Sparkasse za pomocą karty Visa. Czy można teraz też ubiegać się o kartę Visa poprzez Sparkasse? Muszę przyznać, że nie jestem ekspertem, ale jaki z tego zysk ma Sparkasse, odmawiając współpracy z Visą? Czy to może się rozszerzyć także na inne instytucje finansowe? Czy ma to związek z nowymi warunkami umowy Sparkasse, które niestety nie przeczytałem???

Napisany przez ProperSoul
Cześć, to newsy lub to plotki krążą już od jakiegoś czasu po różnych forach... Chodzi głównie o karty Visa DKB należące do konta Cash. Ma to coś wspólnego z tym, że DKB, nie posiadając własnej sieci bankomatów ani placówek, może oferować konto Cash za darmo. To rzekomo sprawiło, że w niektórych Sparkassen doszło do utraty klientów i niezadowolenia, dlatego rzekomo niektóre Sparkassen bronią się w ten sposób, przestając honorować te karty Visa. Nie potrafię potwierdzić tych informacji, ponieważ moja lokalna Sparkasse nadal akceptuje moją kartę Visa DKB i nie mam żadnych problemów. Mam nadzieję, że to trochę pomogło wyjaśnić. Pozdrawiam ProperSoul

Napisany przez Doso
DKB, Ing-Diba i inne banki internetowe regulują dostępność gotówki dla swoich klientów poprzez kartę Visa. Można więc wypłacać pieniądze we wszystkich bankomatach akceptujących Visa. Niektóre kasy oszczędnościowo-kredytowe uważają, że opłata w wysokości 1,74 euro, którą pobierają za tę usługę, jest zdecydowanie za niska, biorąc pod uwagę rzeczywiste koszty wynoszące około 60 centów. Dlatego zablokowały one karty Visa DKB, Ing-Diba i innych banków internetowych. Banki internetowe złożyły przeciw nim pozwy i zazwyczaj odniosły sukces, co skutkowało decyzją niektórych kas oszczędnościowo-kredytowych, że nie chcą w ogóle kart Visa i w konsekwencji zerwaniem umów. W tych bankach oszczędnościowo-kredytowych dostępna jest tylko karta Mastercard. Dotyczy to nie tylko kas oszczędnościowo-kredytowych, ale także niektórych banków spółdzielczych. Jest to jednak bardzo zróżnicowane regionalnie, niektórzy ludzie praktycznie nie mogą już wypłacać gotówki kartą Visa z bankomatów Raiffeisenbanków/kas oszczędnościowo-kredytowych w okolicy, podczas gdy inni, tak jak ja, nie spotkali jeszcze bankomatu, który nie chciałby przyjąć ich karty Visa. Istnieje po prostu tu jedna kas oszczędnościowo-kredytowa, ale kasy oszczędnościowo-kredytowe - to niezależne instytucje z własnymi zasadami.

Napisany przez 2Escorpio
Człowiek na Metrze... myślałem, że Niemcy wreszcie się obudzili i starają się zwiększyć akceptację kart kredytowych. A teraz cofają się? To staje się coraz bardziej śmieszne...

Napisany przez yamahama
No cóż, bankomatom chodzi przede wszystkim o pieniądze. Mają już taką ładną infrastrukturę bankomatów - teraz po prostu chcą dobrze zarobić. Zwłaszcza gdy tracą zwykłych klientów.

Napisany przez Doso
Sparkassen pobierają również opłaty za wypłaty klientów banków internetowych powyżej 1 euro! Operatorzy bankomatów naliczają bankom opłatę w wysokości około 60 centów, banki z kolei pobierają od obcych wypłacających 1,74 euro za pomocą karty Visa. Teraz Sparkassen tracą również tę opłatę... biedne Sparkassen!

Napisany przez 2Escorpio
Myślę, że Sparkasse będzie przez to raczej zarabiać pieniądze... w przeciwnym razie nie znieśli by opłat. Kto w ogóle wypłaca pieniądze z opłatą w Buxdehude za pomocą karty Visa? A kto miałby wypłacać tam z powodu posiadania banku internetowego i darmowej wypłaty?

Napisany przez Anonymouse
Jestem również w Diba, właśnie dlatego, że mogę wypłacać pieniądze wszędzie i nie muszę długo szukać. Ostatnio byłem także w Spaskasse i mogłem wypłacić tylko 70€!!! I oczywiście pracownicy w oddziale nie wiedzieli o niczym, centrala również nie W Naturalnie... Poinformowałem o tym Dibę, oni się tym zajmą. Pozdrowienia

Napisany przez Doso
Tak wydaje się być kompromisem niektórych oszczędności i kredytów mieszkaniowych. Pozwalają one teraz tylko na wypłaty mniejszych kwot, na przykład 50 lub 70 euro. Jeśli chcesz wypłacić więcej, musisz to zrobić kilkakrotnie, a wtedy bank otrzymuje także kilkakrotnie opłaty od banków internetowych. Dla klienta jest to jednak większe obciążenie - ale przynajmniej można wciąż wypłacić pieniądze.

Napisany przez ADMCI4
Więc dzisiaj próbowałem wypłacić pieniądze z moją kartą Visa DKB w Marburgu i Vöhl. Moja karta Visa nie została zaakceptowana, ale dziwnym trafem moja mama wypłaciła pieniądze za pomocą nowszej wersji karty Visa z chipem. Czy to może wynikać z ograniczeń dotyczących tych kart Visa? Na bankomatach widniało logo Visa. Jeśli to jest powód, to straciliście klienta, którym jeszcze nie byłem. Planowałem otworzyć konto dla mojej córki w jednym z banków, ale teraz rezygnuję. Nie, dziękuję, banki w Niemczech, tak nie.

Napisany przez Doso
Tak, bardzo prawdopodobne, że chodziło tutaj o wykluczenie pewnych kart Visa.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata