Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: W naszej księdze zleceń przekroczonych.

Napisany przez 2cybercrash
Co oznacza ten wpis w sekcji kursów płatnych na Swissquote? Kto to wie? Może to pytanie nie należy tutaj. Od tego roku regularnie widzę ten wpis. Czy są to zrealizowane transakcje w księdze zleceń Swissquote, które nie przechodzą przez SWX? Jeśli bank może obcować wewnętrznie, oszczędza w zasadzie opłaty SWX? Rozważenia: bank traderów z dużym wolumenem w ogóle nie potrzebowałby platformy SWX? Marzenie o handlu bez prowizji?

Napisany przez ADMCI4
Sprawdź w wytycznej 22 Dyrektywy dotyczące zakazu transakcji pozorowanych SWX pod adresem https://www.swx.com/download/trading/regulation/directives/swx_dir22_de.pdf

Napisany przez Simona
Te pytanie również już zadałam tam. Odpowiedź brzmiała: Transakcje wewnętrzne banku. Jednak nie było dla mnie jasne, czy TYLKO wewnętrzne, czy też międzybankowe. Do dziś nie jest mi to jasne. Czy można bardziej szczegółowo wyjaśnić, co dokładnie się tam dzieje? Zobaczyłam wytyczne, ale w jaki sposób można zweryfikować te rzeczy? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez 2cybercrash
Dziękuję bardzo Connor, bardzo interesujący dokument, dla mnie nowy. Wygląda na to, że faktycznie chodzi o sfinalizowaną transakcję kupna/sprzedaży przez tego samego uczestnika. Takie transakcje są oczywiście dozwolone, pod warunkiem, że mają na celu wpływanie na instrumenty pochodne. Teraz pozostaje już tylko oznaczenie transakcji krótkich! Interesujące są również oznaczenia S1 i inne. Zakaz wydaje się obowiązywać tylko wtedy, gdy transakcje nie są oznaczone odpowiednio i ewidentnie służą pozorowaniu aktywności handlowej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata