Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Wybór zawodu z myślą o dobrych możliwościach zarobkowych

Napisany przez ADMCI4
Cześć... Mam 20 lat i w przyszłym roku zamierzam zdać maturę. Następnie chciałbym studiować, ale nadal jestem bardzo niezdecydowany, w jakiej dziedzinie. Mogę sobie wyobrazić wiele rzeczy, jestem otwarty na wiele. Moje talenty leżą wyraźnie w obszarze fizyki, informatyki, matematyki. Ale także języki obce sprawiają mi przyjemność. Ponieważ jestem tak elastyczny, chciałbym otrzymać wskazówki z tego forum, które zawody w przyszłości oferują dobre zarobki. Chciałbym uwzględnić te informacje przy wyborze studiów. Dziękuję wszystkim Camaret

Napisany przez blazilla
Wybór studiów na podstawie możliwości zarobkowych uważam za dość ryzykowny. Jeśli masz zdolności matematyczne, studia z dziedziny inżynierii będą z pewnością jednym z najlepszych wyborów. Alternatywnie można rozważyć studia z zakresu zarządzania biznesem ze specjalizacją w finansach i matematyce. Ale czy i w jaki sposób będziesz potrafił z tego skorzystać po studiach, nie jestem w stanie powiedzieć.

Napisany przez pascal27
Cześć Camaret!
Jeśli chcesz dobrze zacząć finansowo, polecam podjęcie studiów dualnych, ponieważ 1. zarabiasz od razu pieniądze oraz 2. po wejściu w życie zawodowe, masz już doświadczenie zawodowe i otrzymujesz wyższą pensję początkową.
Zarabianie dużych pieniędzy ze znajomości języków jest raczej trudne, w sektorze technicznym i ekonomicznym masz to łatwiej.
Zajrzyj proszę tutaj do tego filmu, od 4:00 studenci dualni Diesel Technic opowiadają o swoim szkoleniu/studiach.
Pozdrowienia,
Pascal

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata