Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Otwarcie konta osobistego przy negatywnym wyniku oceny w Schufa

Napisany przez ADMCI4
Aby uniknąć nieporozumień, chodzi tutaj nie o mnie!!! Przyjaciel sąsiada (27 lat) wielokrotnie wchodził w konflikt z prawem, zarówno z powodu trudności finansowych, jak i popełniania przestępstw. Dotychczas miał dość szczęścia, ale teraz grozi mu kara pozbawienia wolności. Czy mimo to ma możliwość i prawo do założenia własnego konta bankowego? A jeśli tak, która bank lub kasa oszczędnościowa udzieli mu takiej możliwości w praktyce? Jego raport z agencji informacji kredytowej (Schufa) zawiera informacje o różnych trudnościach w płaceniu, anulowaniu kredytów i prawdopodobnie także o skazaniu. Czy istnieje realna szansa?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,w Schufie nie ma żadnych przestępstw, a jedynie nakazy aresztowania w oparciu o prawo cywilne... na przykład nakaz aresztowania wydany przez komornika.Zazwyczaj praktycznie wszystkie banki muszą założyć mu rachunek bieżący na zasadzie salda debetowego. Ale zazwyczaj robią to tylko lokalne banki oszczędnościowe, które mogą nie wydawać karty EC, a jedynie kartę do wypłat gotówki z bankomatów oraz do wypisywania wyciągów z konta.Jeśli miał styczność ze sprawami karnymi związanymi z oszustwem kredytowym, kontem bankowym, oszustwem kredytowym za pomocą jego własnych kart / kont... bardzo trudno będzie mu znaleźć konto bieżące... Banki, zwłaszcza banki oszczędnościowe, MAJĄ OBOWIĄZEK przyjąć osoby z negatywną historią w bazie Schufa. Ale w przypadku oszustwa bankowego, twojemu znajomemu żadna bank nie jest zobowiązana go przyjąć jako klienta.Ponadto, moim osobistym zdaniem, powinien teraz skupić się na zupełnie innych rzeczach niż na nowym koncie bieżącym.

Napisany przez Doso
Wiele krajów narzuciło bankom oszczędnościowym obowiązek oferowania tzw. „kont dla każdego”. Są to konta oszczędnościowe prowadzone TYLKO na zasadzie salda, czyli bez debetu, karty kredytowej itp. Zobacz też: konto dla każdego - Wikipedia

Napisany przez theo85
W zasadzie może on mieć rachunek bieżący w dowolnym banku, ale wada polega na tym, że nie otrzyma żadnych kredytów konsolidacyjnych ani innych pożyczek.

Napisany przez yamahama
theo85 pisze: Właściwie może on mieć konto oszczędnościowe w dowolnym banku, ale wady wynikają z braku możliwości uzyskania debetu na koncie lub innych pożyczek.
Teraz, dla niektórych osób może to nawet być zaleta...

Napisany przez theo85
Nie mam wątpliwości, że jako bank niechętnie udzielam komuś kredytu, wiedząc, że pieniądze będą stracone.

Napisany przez VOL710
Cześć, Oczywiście istnieje możliwość otwarcia tzw. konta z saldem, jednak banki są do tego zobowiązane jedynie w przypadku braku konta bieżącego. Jeśli w SCHUFA figuruje konto bieżące (nawet z przeszłości, które zostało zajęte itp.), na pewno zostanie mu ono odmówione. Mogę to zrozumieć. Jak można ufać osobie, która nigdy nie dotrzymuje swoich zobowiązań płatniczych!? Pozdrawiam

Napisany przez wodim
VOL710 pisze: Jak można ufać osobie, która nigdy nie wypełnia swoich zobowiązań płatniczych!?
W rzeczywistości jest dokładnie na odwrót: Jak można spełniać zobowiązania płatnicze bez konta bankowego - najpierw trzeba dochodzić swoich zaległych płatności... Po wieloletnim cyrku znalazłem jednak bank, który bezproblemowo otworzył mi konto z saldem. Mogę tylko polecić każdemu takie rozwiązanie.

Napisany przez VOL710
Tak, ale konto zostało kiedyś otwarte i nie było odpowiednio prowadzone. Można to oczywiście obracać i przerzucać jak się chce. Na pewno nie jest łatwo wydostać się z tego wiru. Ale byłoby łatwiej nie doprowadzić do tego sytuacji! Pozdrowienia

Napisany przez wodim
VOL710 pisze: Tak, ale pewnego dnia zostało założone konto, które nie było poprawnie prowadzone. Można się w to wszystko wmawiać i obracać jak się chce. Na pewno nie jest łatwo wydostać się z tej spirali. Ale byłoby łatwiej, gdyby się tego wcześniej nie dopuścić! Pozdrowienia
Musisz to powiedzieć odpowiednim bankom - ale lepiej tego nie rób, próbowałem z nimi latami, a oni tylko robią się coraz głupsi. Ci, u których w końcu założyłem konto, tylko złapali się za głowę widząc tyle głupoty. Tymczasem minęło kolejne 5 lat bezproduktywnie, nadal zostając na utrzymaniu dla podatników, zamiast samemu płacić podatki - jeszcze raz pozdrowienia dla tych ludzi, którzy nie potrafią myśleć dalej niż do własnego nosa. Co dalej, zobaczymy w naszej wymianie wiadomości, ok?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, W Deutsche Bank możesz otworzyć konto na zasadzie salda. Moje informacje w Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa) są również bardzo zaniedbane. Mogą one być praktycznie zablokowane.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata