Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Ceny przedłużenia gwarancji na urządzenia elektroniczne.

Napisany przez ADMCI4
Chciałbym kupić sobie po świętach rejestrator DVD. Dotychczas zawsze miałem szczęście, że urządzenia psuły się tuż po upływie gwarancji, dlatego uważam, że perspektywa przedłużonej gwarancji jest bardzo kusząca. Zbadałem trochę z góry, jakie mogą być koszty. Okazało się, że są one w dużej mierze zróżnicowane. Czy uważacie, że przedłużenie gwarancji o trzy lata za 100 euro jest zbyt drogie? Pozdrowienia Camiso

Napisany przez 2Escorpio
100 euro za 3 lata uważam za wcale niezbyt drogie. Ale zależy także od tego, jak drogi był produkt... jeśli kosztował tylko 180 euro... oczywiście bym się na to nie zdecydował.

Napisany przez Mike Spezi
"
100 [url]euro[/url] za 3 lata, nie uważam za zbyt drogie.

Zależy również od tego, ile kosztował produkt... jeśli kosztował tylko 180 [url]euro[/url]...
Oczywiście bym tego nie zrobił.

Uważam to za zbyt drogie! Dobry nagrywarka DVD kosztuje około 500 [url]euro[/url] i po 3 latach jest już przestarzały technologicznie i przestarzały. Jeśli więc producent żąda dodatkowych 100 [url]euro[/url] za przedłużoną gwarancję dla swojego produktu, według mnie ujawnia swoją niską jakość i dowodzi, jak mało ma zaufania do jakości swojego produktu!

pozdrowienia
mike"

Napisany przez theo85
Tego rodzaju ubezpieczenie jest zazwyczaj pułapką sprzedawców detalicznych, którzy chcą zarobić dodatkowe pieniądze. Dodatkowe ubezpieczenie obejmuje tylko ochronę urządzenia, a nie zużycie. Sam na to wpadłem. Kiedyś ubezpieczyłem telewizor, a gdy doszło do awarii, sklep powiedział mi, że nie ponosi odpowiedzialności za takie usterki, a ubezpieczenie również nie obowiązuje. Zastanów się dobrze, czy chcesz po prostu wyrzucić pieniądze w błoto.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata