Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy ubezpieczenie samochodu WHEN KFZ-Versicherung) obowiązuje także podczas przerwy w korzystaniu z pojazdu?

Napisany przez ADMCI4
Na co dzień jeżdżę zwykłym samochodem, za który płacę normalne podatki i ubezpieczenie. Moją wielką pasją jest jednak Citroen DS, który mam zamiar sobie sprawić prawdopodobnie w przyszłym roku. Ponieważ jest to szczególna perełka, będę jeździć tym samochodem tylko w lecie przez pewien czas. W międzyczasie będzie on stał w prywatnej garażu. Czy potrzebuję w tym czasie również ubezpieczenia? Co się stanie, jeśli garaż zostanie włamany, a pojazd zostanie skradziony? Kto ma w tej kwestii doświadczenie? Dziękuję, pozdrowienia LaDéesse

Re: Czy ubezpieczenie samochodu WHEN KFZ-Versicherung) obowiązuje także podczas przerwy w korzystaniu z pojazdu?

Napisany przez PI112
Cześć, wybrałeś naprawdę wyjątkowe cudeńko. Zakładam, że wybierzesz tutaj najtańszą opcję rejestracji, czyli rejestrację jako oldtimer (z tablicą H). W takim przypadku polecam również tzw. ubezpieczenie dla pojazdów zabytkowych. ubezpieczenie w naszej ofercie kosztuje jedynie 313€ przy wartości pojazdu 18 000€ (z OC i AC 500 zł udziałem własnym oraz AC 150 zł udziałem własnym). To ubezpieczenie obowiązuje przez cały rok. Oznacza to, że twoje cudeńko będzie całkowicie ubezpieczone, także na wypadek kradzieży z garażu zimą itp.. Pozdrawiam, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata