Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: ubezpieczenie zabytkowego samochodu w 2010 roku dla Mercedesa.

Napisany przez ADMCI4
Drodzy Czytelnicy! Jestem dumny posiadacz starego Mercedesa z 1986 roku. Ponieważ zawsze jeżdżę nim tylko przez krótki czas w lecie, dotychczas nie zwracałem na niego uwagi. Chciałbym jednak wiedzieć, czy mój skarb zaczyna powoli być zaliczany do kategorii zabytkowych samochodów, dla których ubezpieczenie jest odpowiednio tańsze. Czy można skorzystać z ubezpieczenia dla zabytkowych pojazdów, jeśli samochód jest zarejestrowany tylko przez kilka miesięcy w roku?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Prinz, jeśli twój pojazd nie jest już codziennie narażony na trudy ruchu ulicznego i jazda nim staje się czymś wyjątkowym, to można go zakwalifikować jako zabytek. Pojazd powinien mieć około 25 lat i określoną wartość rynkową (min. 4000 EUR). Tak przynajmniej były warunki dla mojego przyjaciela. On ubezpieczył swój zabytek w HDI. Pozdrawiam

Napisany przez ProperSoul
Tak, jak to widzę, chodzi o otrzymanie H-tablicy rejestracyjnej dla tego samochodu... Ale możliwe to będzie dopiero po 30 latach, czyli w przypadku Mercedesa z 1986 roku dopiero w 2016 roku... Jeśli wytrzyma do tego czasu, to wtedy będzie mógł otrzymać swoje H... (Mój VW Polo z 1984 roku również czeka w swojej stodole, jeszcze 4 lata i kilka miesięcy) Pozdrawiam ProperSoul

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata