Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Atak hedge baisse.

Napisany przez 2cybercrash
Po silnym wybiciu Nikkei powyżej 13000, w okolicach 16000 nastąpił gwałtowny szczyt. Tuż przed małym terminem opcji 20 stycznia, niedźwiedzi hedgerzy zaczęli działać. Sytuacja stanie się jeszcze bardziej krytyczna podczas dużego terminu w marcu, chociaż kursy mogą jeszcze raz znacznie wzrosnąć. Interesujący jest spadek o ponad 10% w przypadku Softbanku. Jestem zadowolony, że zakończyłem ostatnią japońską pozycję w Fujitsu z niewielkim zyskiem, choć może nieco suboptymalnie. US futures są już 0,3% poniżej, ale spodziewam się raczej silnych rynków amerykańskich. Rynki w Europie są nieprzewidywalne.

Napisany przez Karat
Zażyłem kilka małych NIKPO (Call 6/06). Myślę, że wczorajsza przeszkoda zostanie szybko naprawiona. Karat

Napisany przez ADMCI4
Odważny w obliczu napięcia Iranu/ ropy. Lancelot

Wreszcie znowu prawdziwa twarz tej cuda Nikkei, ponownie minus 3%, obłudne uzasadnienie to nadal skandal bilansowy Livedoor. Dlatego cała giełda upada? A gdzie są rzekomo świetne dane gospodarcze, ożywienie i tak dalej. Moje sceptyczne komentarze na temat ostatniego rozwoju! raz jeszcze się potwierdziły, szybciej niż oczekiwano. Że ten burdel jest inspirowany przez amerykańskie banki globalne, odczytuję pośrednio z burdelu opcji Hedger, który dzisiaj ma miejsce w USA. Zobacz moje komentarze na forum USA. Zawsze działa to według tego samego schematu, przyciąga kapitał i uderza pułapka w odpowiednim momencie, co najlepiej działa, gdy chciwi pracowali na kredytach! Oczekuj raczej na krótkoterminową sprawę, w zależności od tego, jak szybko akcje polecą lub jak uparcie chciwi trzymają się swoich akcji. Akcjonariusze powinni zostać odrzuceni, zbieraj tylko frakcyjne kursy w małych pakietach i trzymaj gotówkę. Manipulacja cenami ropy naftowej, manipulacja cenami złota jest inspirowana, służy globalnym bankom do zwiększenia swojego kapitału, podczas gdy dopuszczają do upadku rynki akcji! Obserwuj także Softbank, wcześniej zwrócono uwagę na niepokojącą technikę wykresową! Znowu cieszę się, że w tej skorumpowanej japońskiej egzotycznej giełdzie, wyprzedałem ostatnią wartość na czas. Prawdopodobnie także wczoraj wprowadzone wartości amerykańskie były suboptymalnym błędem? Jednak na dokonanie ostatecznej oceny pozostały tygodnie/miesiące, w najlepszym razie lata?

Napisany przez Simona
Ale również cieszę się, że nic tam nie zrobiłem. Jak długo będzie trwać pogorszenie na giełdzie amerykańskiej? Krótka manipulacja czy coś dłuższego? Jak bardzo Europa i SWX będą przez to dotknięte? Trzymajcie akcje, niech się dzieje! Nie ustawiajcie Stop Loss! Przypomina mi to połowę października. Czy po 20.01. (dla Zachodu) wirus może przeminąć? Myślę, że tak, a Wy? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Karat
Cześć Simona Właśnie kupiłem bilety na Zürich FS. Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Tego teatru nie ufam z powodu Liveoor. Często zdarza się, że gdy rynek przesadza, a nic się nie dzieje, następuje korekta bez wyraźnego powodu. Jakby rynek powiedział: jeśli nie dacie mi powodu do spadku, zrobię to bez powodu. Lancelot

Napisany przez richard100
Cześć Lancelocie Wracam z jednym z moich ulubionych cytatów: To nie informacje wpływają na kursy, ale kursy na informacje... Nie zawsze, ale coraz częściej.. :lol: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez richard100
Cześć Karat, Nie wiem, czy to było właściwe.... ale po prostu z czystego instynktu powiedziałbym: To wygląda dobrze.. :lol: Pozdrowienia Richs

Napisany przez Marktinsider
Lancelot pisze: Jakby rynek mówił: jeśli nie dasz mi powodu do upadku, zrobię to bez niego.
Zastanawiające, że ludzie tylko w przypadku spadków zadają sobie pytanie o przyczyny, a wzrosty akceptowane są bez pytania. Jakie były przyczyny wzrostów cen w ostatnim czasie? Nie było ich. Teraz nie ma też powodów do powrotu.

Napisany przez ADMCI4
Marktinsider pisze: Jakie były powody wzrostów kursów w ostatnim czasie? Nie było żadnych Jednakże, za dużo gotówki w kieszeni. Co ciekawe, jeśli teraz sprzedam ze stratą, będę miał mniej pieniędzy niż wcześniej. Ale cała społeczność inwestorów ma tyle samo pieniędzy. Nie tylko to. Cała masa pieniędzy ciągle rośnie, ponieważ zbyt mało jest inwestycji biznesowych. I co z tego wyniknie? Coś musi w końcu pęknąć, prawda? Gdzie jest inflacja? Czy pozostaje tylko w akcjach, nieruchomościach, itp.? Lancelot

To, że krach na Nikkei został zainscenizowany z USA, można bardzo dobrze odczytać z plotek na ekranie telewizora na CNBC. Tam pojawiają się najstraszniejsi koryfeusze ze stajni Goldmana Sachs i uspokajają inwestorów, mówiąc, jak to tylko mały poślizg i jak to gospodarka Nikkei kwitnie i rozwija się tak prędko. I oto rezultat, dzięki amerykańskim finansowym potęgom, które ograniczają swoje krótkie pozycje na Nikkei, indeks znowu spada o 2,5%. Hurra. Być może to był tylko testowy przebieg dla scenariusza marcowego? Czy Japończycy w ogóle mają wystarczający kapitał na swojej giełdzie, aby móc przeprowadzić takie orgie krótkich sprzedaży stworzone przez USA? Mówi się, że japońskie komputery się zawiesiły, system musiał zostać wyłączony. Azja, Azja, czekaj na nas, idziemy. A może i nie.

Napisany przez ADMCI4
Nadal jestem z moimi tytułami..ibiden..kansai e power..toyota...balzac hong kong index here. Nic dziwnego, że korekta musiała nadejść po wzrostach z ostatniego czasu. Może to jeszcze dalej spaść w najbliższym czasie. Długoterminowo jednak jestem pozytywnie nastawiony

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata