Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Doświadczenia z kontem oszczędnościowym Banku Szkocji?

Napisany przez mia123
Cześć wszystkim, jestem nowym użytkownikiem na forum i witam was Teraz do mojego pytania: Chciałbym ulokować część moich oszczędności na rachunku oszczędnościowym. Badania internetowe wykazały, że Bank of Scotland obecnie oferuje niezrównane oprocentowanie. Przeczytałem kilka opinii, ale mimo to jestem zaniepokojony (ochrona depozytów, coroczna kapitalizacja odsetek, opłaty za rozwiązanie rachunku oszczędnościowego/wypłatę kwoty oszczędności... ). Czy ktoś miał już z tym doświadczenia? Dziękuję z góry za wasze odpowiedzi. Pozdrowienia, Mia

Napisany przez ADMCI4
Cześć, jestem tutaj od lipca 2009 roku i nie mogę zgłosić nic negatywnego. To, co niektórzy uważają za wadę, to brytyjskie ubezpieczenie depozytów, ale myślę, że nie powinno to stanowić wielkiego problemu. Wielka Brytania nie jest Islandią, a jeśli w Niemczech zawali się dwie lub trzy duże banki, będzie podobny problem. Większość banków posiada ryzykowne papiery, które teraz muszą jakoś pozbyć się i odnotować straty... Bankowość internetowa BoS jest świetna, dzięki pytaniam zabezpieczającym po zalogowaniu oraz mTan (kod TAN wysyłany na telefon) jest bardzo bezpieczna. Ponadto w bankowości internetowej nie można kopiować i wklejać, nawet podczas logowania - czasem może to być irytujące, ale służy to bezpieczeństwu. W bankowości internetowej można też zobaczyć bieżący stan naliczonych odsetek. Obsługa telefoniczna jest bardzo kompetentna i przyjazna, a nie ma opłat za numer specjalny 0180-x. Przelewy są realizowane w ciągu jednego do dwóch dni roboczych. Niestety, w Banku Szkocji nie ma możliwości posiadania konta wspólnego ani pełnomocnictwa dla partnera. Jedynie akceptowalne jest pełnomocnictwo na wypadek śmierci. Więc jeśli masz wspólne konto osobiste z partnerem, trzeba zaufać swojemu partnerowi, ale to już sprawa rodzinna :) Może tutaj jeszcze się coś zmieni. Warunki są jednymi z najlepszych i dość stabilne. Bank Szkocji należy do grupy Lloyds Banking Group i w dużej mierze jest upaństwowiony. Dopóki Wielka Brytania nie zbankrutuje, moim zdaniem nie ma tu wiele do obaw. Bank Szkocji nie należy mylić z Royal Bank of Scotland; nie mają ze sobą nic wspólnego. To jest mniej więcej jak Deutsche Bank i Deutsche Bundesbank - podobna nazwa, ale to wszystko... Jestem bardzo zadowolony z Banku Szkocji i gorąco go polecam. Mam nadzieję, że udało mi się pomóc.

Napisany przez Grundgesetz
Chciałbym poznać inne doświadczenia i opinie na temat Bank of Scotland. Powiedzcie co myślicie! Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata