Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Jakie świadczenia przysługują po zakończeniu zasiłku chorobowego?

Napisany przez ADMCI4
Drodzy współobywatele, Jestem teraz praktycznie od roku na zwolnieniu lekarskim z powodu choroby psychicznej i koniec nie jest jeszcze w zasięgu wzroku. Po roku, o ile się nie mylę, fundusz ubezpieczeniowy przestaje wypłacać świadczenia. Co się wtedy ze mną stanie? Czy będę miał wtedy prawo do zwykłego zasiłku dla bezrobotnych? Przecież pracowałem niemal dwanaście lat nieprzerwanie do momentu zwolnienia lekarskiego. Czy mam teraz obawiać się nagle znalezienia się na zasiłku Hartz IV??? Pozdrowienia, Mali

Napisany przez Planvoll
Mali749 pisze: Droga Ludzko, jestem teraz już prawie rok na zwolnieniu lekarskim z powodu choroby psychicznej i koniec nie jest w zasięgu wzroku. Po roku, z tego co wiem, zakład ubezpieczeń przerywa swoje płatności. Co się ze mną wtedy stanie? Czy będę miał wtedy prawo do normalnego zasiłku dla bezrobotnych? Pracowałem przez prawie dwanaście lat bez przerwy do momentu zwolnienia lekarskiego. Czy teraz mam obawiać się nagle znalezienia się na Hartz IV??? Pozdrowienia Mali
Cześć, najpierw, zostaniesz wyłączony po 78 tygodniach (tygodnie kalendarzowe po 7 dni). Następnie zarejestruj się jako osoba bezrobotna, aż do rozpatrzenia ewentualnego wniosku o rentę dla niezdolnych do pracy przez organ rentowy (nawet jeśli nie jesteś dostępny na rynku pracy! (§125 SGB III) ). Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Cześć, złożyłem wniosek i zarejestrowałem się w urzędzie pracy, otrzymałem świadczenie chorobowe w wysokości około 1000 €, z urzędu pracy powinienem otrzymywać miesięcznie 600 €, nie jestem bezrobotny, ale zapisany na zwolnieniu lekarskim, do czasu załatwienia mojego wniosku o rentę z UE! Gdzie mogę uzyskać dokładne informacje? Pozdrowienia, pani Müller

Napisany przez EasyD
Na czym dokładnie chcieliby Państwo uzyskać szczegółowe informacje?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata