Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Weź SMIRQ pod uwagę na WL.

Napisany przez 2cybercrash
W celu handlowej wydajności i dziennego wolumenu, obecnie umieściłem SMIRQ na liście obserwowanych, chcę zobaczyć, jak zachowuje się w tej chwiejnej fazie przed małym upadkiem opcji. Bez zakupu, tylko wirtualnie! Put-Warrant na SMI Vontobel, cena wykonania 7750, termin wygaśnięcia 17.2.06 14:00 Zaoferowane 0.43/0.44 słabe obroty 15:30 zaoferowane 0.38/0.5 ach, czy Vontobel prowadzi takie interesy? Także, zgodnie z sugestią od Karat, wirtualnie nabyłem NIKPO, opcja na Nikkei-Call. Żywiołowa wymiana, dziko kupione za 0.44, około 2 milionów Sdügg

Następny kontakt 18. stycznia wirtualnie zawsze działa super NIPKO 0.32/033 ok. -30% straty dziennie, intensywna wymiana, dziko kupowane przepraszam za błąd w pisowni, oznacza to NIKPO SMIRQ 0.66/67 ok. +25% zysku dziennego, ograniczona wymiana, proporcja 50/50 zakupów/sprzedaży Dodałem to na swoją listę kontrolną NIKHE Nikkei-Put, Strike 15000, Ważność marzec, Vont., 0.74/0.75 handel praktycznie nie istnieje 1 mała transakcja

Napisany przez Marktinsider
NIKPO (nie NIPKO) wydaje mi się naprawdę interesującym sztucznym tworem. Warto rozważyć rzeczywisty zakup. Jednak nie kupię tego sztucznego tworu, ponieważ NIKPO to opcja europejskiego typu Call, która nie może być sprzedana w dowolnym momencie. Upewnij się, że kupujesz tylko amerykańskie opcje, które można sprzedać w dowolnym momencie.

Napisany przez Karat
Dzisiaj ponownie kupiłem małą transzę NIKPO po cenie 0,33. Obecnie można je kupić jeszcze taniej. Mój łączny koszt zakupu wynosi teraz 0,39! Jednak nie planuję już więcej zakupów. Może jeszcze mała transza, jeśli NIKPO znów pójdzie w górę. Nie zauważyłem, że jest to europejski warrant. Karat

Ostre zmiany kierunku na indeksach SMI i Nikkei oznaczają ogromny stres dla nerwów inwestorów. Opcję typu Put na SMI można było z dużym szczęściem wymienić z około 0.45 na około 0.65 w ciągu jednego dnia, przy minimalnym wolumenie obrotów. Nikkei Call/Put tracą praktycznie jednocześnie, gdy indeks porusza się w sposób chaotyczny, co generuje ogromny stres nerwowy. Ani Put, ani Call nie przynosiły zysków w tym gorączkowym okresie handlowym. Ograniczam się do monitorowania opcji Put w przeciągu spadkowych faz rynkowych. Nie potrzebuję Call, ponieważ skupiam się na stabilnych kursach akcji.

Napisany przez beta
cybercrash pisze: Nie dzwonię, mam już spadające kursy akcji.
.....ja tak, bo po prostu mam za mało kapitału własnego na spadające akcje. Zawsze lubię dodawać nieco opcji, niewielkie kwoty, ale z długim terminem wygaśnięcia. Ale omijam agresywne skoki z jakimiś super turbo i opcje typu knock-out.... brak zainteresowania. Dla mnie istotna jest nie objętość, lecz tylko rzetelny kurs. Przy VT zazwyczaj tak jest, ...zawsze jednak konieczne jest ustalanie limitów. Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Cześć Beta Które długoterminowe waranty obecnie badałeś? Czy one nie tracą szybko wartości czasu? Jednak długoterminowy warant Reniets udowodnił przeciwną sytuację. W tej chwili pytanie brzmi po prostu, czy calli czy puty! Pozdrowienia Karat

Napisany przez beta
Cześć Karat No cóż, konkretne rzeczy nie są w moim zasięgu. Miałem AAPL, ale teraz mam tylko marcowy call: AAPVO Mam na przykład TUI oraz czerwcowy call: TUIVB Czysta spekulacja na temat kolejnej międzygranicznej dyskusji o konsolidacji banków: CSGHA (skok w powietrze) Dla Lufthansy mam w międzyczasie LHACH. Poza tym nie mam nic szczególnego w swojej szufladzie ze starociami. W zeszłym roku można było kupić cokolwiek: Wzrost. Teraz jednak jest trudniej. Czasem korzystam z małych zysków lub sprzedaję ze stratą. Ale zazwyczaj mam podstawową wartość,... co oszczędza czas na badaniach. :-) Jak już wspomniałem, zainteresowanie wzbudzają we mnie coraz bardziej certyfikaty, (nadal nie kupiłem certyfikatu z RPA)..... I wkrótce będę prawdopodobnie częściej sięgać również do skrzyni z surowcami Rogersa. Pytanie o puty czy callowe opcje: Jestem raczej powściągliwie optymistyczny (mówi brzuch) 8)

Napisany przez beta
@ Karat: SUNHE wygląda dobrze, prawda? Za mało długoterminowy? Nadal działa do końca roku, kursy dobrze ustawione, a Sulzer cieszy się pełnymi księgami zamówień https://www.sulzer.com/com/NewsAndMedia/PressReleases/Archive/2006_0_24_6_46_41 Pozdrowienia -------------------- Załączone: Call z Vontobela na Vontobela. VONHE. Również do 15.12.06 Obejrzyj i zdecyduj sam/a

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata