Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Pytanie dotyczące faktury.

Napisany przez naitsaB
Przede wszystkim wszystkim wszystkiego dobrego w nowym roku dla wszystkich i krótka prezentacja, nazywam się Bastian, mam 19 lat i pochodzę z pięknego Saary. Kilka tygodni temu, z powodu problemów technicznych z moim Suzuki Swift, zrobiłem test jazdy z mistrzem warsztatu Suzuki. Mistrz stwierdził na podstawie drgań i hałasów, że prawdopodobnie chodzi o to i o tamto. Teraz dochodzimy do mojego problemu związane z finansami, nie wspomniano mi w jednym słowie, że będzie to kosztować, kiedy jedzie ze mną na okrążenie. Poszedłem tam, zapytałem na recepcji, czy ktoś miałby chwilę czasu, żeby rzucić okiem, przyszedł mistrz, wszystko wskazywało na to, że hojnie zdecydował się pojechać okrążenie moim pojazdem, nie było rozmowy o kosztach, nic. A teraz dochodzi fakt otrzymania rachunku za diagnozę błędów w skrzynce pocztowej, co robić? Rozmawiałem już z szefem salonu samochodowego, który w żaden sposób nie ma zamiaru zapomnieć o raczej niewielkiej kwocie i po prostu akceptować pozorną dobrocią. Wręcz przeciwnie, twierdzi, że może jest, ale też może nie być, że lista z wynagrodzeniem za godzinę jest w jego sklepie. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże, nie chciałbym płacić (może nawet z złości) i też nie chcę płacić adwokatowi tylko po to, żeby uzyskać informacje. Pozdrowienia basti

Re: Pytanie dotyczące faktury.

Napisany przez 2Escorpio
Jeśli rozliczył to jako stałą stawkę godzinową i nie zrobi tego z dobroci serca albo nie zrezygnuje z opłaty... będziesz musiał to zapłacić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata