Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Dana Corp.

Napisany przez ADMCI4
Jeśli chcesz zainwestować w amerykański przemysł samochodowy, teraz masz szansę dołączyć do Dana Corp. Obecna cena to $5,40, z dobrą szansą na zysk nawet do 50% do końca roku. Właśnie dokonałem zakupu. Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Właśnie kupiłem akcje Dana Corp. za $4.75. Wierzę i mam nadzieję, że to był dół. Byłoby lepiej, gdybym wiedział, jak obliczyć dół. Lancelot

Napisany przez 2cybercrash
To piękne przysłowie: obliczyć ziemię? Tak jak to zrobić? Byłoby miło, gdyby to było możliwe, ponieważ niektórym inwestorom z ziemi zostaje wyrwany spod nóg jak spod śliskiego dywanu. Nie miałem czasu przyjrzeć się Dana, jestem zbyt głęboko w błotnistym błocie z GM, to mi wystarcza. Zamiast tego dzisiaj ponownie zdywersyfikowałem portfel, dokonując transakcji z E*Trade (ET), które już zyskały sporą wartość, osiągając ponad 20$, przy stosunkowo przyjaznych 20-krotnych stosunkach PE. Firma brokerska powinna móc skutecznie działać w tym zmiennym środowisku rynkowym. Jednak szybko rzuciłem okiem na Danę, choć nie kupię akcji, może to być interesujący wybór. Stosunek PE wynosi 8.5, firma wydaje się dochodowa, jednak wykres jest prawie katastrofalny, praktycznie jak GM, zniżając się do najniższego poziomu w ciągu pięciu lat. Pytanie o dno jest bardzo oryginalne. Ostatnia aktualizacja: zamknęli kilka zakładów w Cleveland i zwolnili 800 pracowników.

Napisany przez suggus
Dzisiaj znowu minus 12%! Wejście na tym poziomie niesie z pewnością ryzyko, ale jest ono ograniczone w dół. Moim zdaniem istnieje większy potencjał wzrostu. A jak daleko jeszcze można spaść?

Napisany przez ADMCI4
Możesz złożyć zamówienie zakupu za $4. Nie będę więcej kupować. Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Kwartałowa strata w wysokości 1,3 mld $ byłaby również dla mnie niepokojąca:

Napisany przez ADMCI4
Musisz dokładniej przyjrzeć się kwartalnej straty. Obliczanie jej na dzień jest błędne. Największą pozycją straty w kwartale było unieważnienie zobowiązań podatkowych. Oznacza to, że w kwartale podjęto decyzję, że ten aktyw nie będzie potrzebny w przyszłości i dlatego został zaksięgowany jako miliard. Dlatego nie ma bezpośredniego wpływu gotówkowego. Są również problemy operacyjne, które można teraz przewidywać w amerykańskim przemyśle samochodowym. Lancelot

Napisany przez suggus
Jeśli to tak dalej pójdzie, to w końcu sięgnę po 4$! Jak w każdej przesadzie, tak i tutaj istnieje również przesada w drugą stronę! Pozdrowienia

Napisany przez suggus
ujjj, teraz mamy już cel kursu w wysokości 3$ ! https://www.iii.co.uk/news/?type=afxnews&articleid=5528970&subject=companies& acti on=article Więc przy cenie 3$ na pewno sięgnę po to, o ile nie dojdzie do bankructwa. Suggus

Napisany przez ADMCI4
Mógł zostać teraz osiągnięty poziom dna. Czy akcja wyjdzie teraz z długotrwałego bocznego ruchu w górę, czy było to tylko chwilowe załamanie? Akcje zostały dodane do portfela o wysokim ryzyku przez akcje Stocka około zeszłego lata i po niewielkim spadku około -20% zostały szybko usunięte z zauważeniem, że można do nich wrócić. Jestem ciekawy, co się stanie dalej...

Napisany przez ADMCI4
Dana dzisiaj po otwarciu + 8 %, od 1.5 już +70% !

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata